ترکیبات پروتئین وی خانگی و دست ساز

پروتئین وی خانگی

در فرآیند تولید پنیر از شیر محصولی ارزشمند و مقوی به نام “پروتئین وی” حاصل می‌شود. پروتئین وی همان آب پنیر است که خواصی چندین برابر شیر داشته و به عنوان محبوب‌ترین و پرفروش‌ترین مکمل بدنسازی می‌توان از آن یاد کرد. اگر مایلید طرز تهیه پروتئین وی را یاد بگیرید و به راحتی آن را در منزل با دست خودتان درست کنید تا پایان این مطلب همراه ما باشید. با پودر پروتئینی که خودتان می‌سازید دیگر لازم نیست نگران کیفیت و اصل یا اصل نبودن مکمل‌هایی باشید که در بازار موجود هستند. البته اگر به دنبال مرکزی معتبر برای خرید مکمل‌های ورزشی هستید، حتما داروخانه را انتخاب کنید تا خیال شما از بابت اورجینال بودن محصول راحت باشد.

فواید مصرف پروتئین وی

شیر ۲ نوع پروتئین به نام کازئین و وی دارد و به راحتی می‌توان آنها را از هم تفکیک کرد. پروتئین Whey از اسیدهای آمینه ضروری برای بدن تشکیل شده است و مقداری لاکتوز نیز دارد. مصرف‌کنندگان پروتئین وی بیش از همه ورزشکارانی هستند که مایلند توده عضلانی بدون چربی داشته باشند. مهم‌ترین فواید پروتئین وی در موارد زیر خلاصه می‌شود:

  • افزایش رشد و جم عضلات
  • کمک به چربی‌سوزی و در نتیجه کاهش وزن
  • کاهش فشار خون
  • کنترل دیابت
  • کاهش التهاب در بدن

یکی از بزرگ‌ترین مزایای پروتئین وی قابلیت هضم آسان و جذب بالای آن است. به طوری‌که در کوتاه مدت نیز می‌توان نتایج مصرف آن را به وضوح مشاهده کرد. قیمت پروتئین وی نسبت به ایرانی یا خارجی بودن، نوع و مواد تشکیل‌دهنده آن تعیین می‌شود. اما با تهیه پروتئین وی خانگی به طور یقین می‌توانید در هزینه‌های خود صرفه‎‌جویی خوبی داشته باشید.

فواید مصرف پروتئین وی

مواد لازم برای تهیه پروتئین وی خانگی با شیر

برای تهیه پروتئین وی خانگی به مواد زیر نیاز دارید:

  • ۱ گالن شیر (۳.۸ لیتر)
  • ۵ قاشق غذاخوری لیمو
  • صافی
  • دستگاه دهیدراتور (در صورت دسترس بودن)

قیمت پروتئین وی

طرز تهیه پروتئین whey دست ساز

پس از آماده کردن مواد بالا طبق مراحل زیر پیش بروید:

شیر را حرارت دهید

شیر را در قابلمه بزرگ ریخته و آن را حرارت دهید تا دمای آن به ۸۳ درجه سانتیگراد برسد. به این منظور می‌توانید از دماسنج استفاده کنید. اما اگر دماسنج ندارید، صبر کنید تا شیر شروع به جوشیدن کند زیرا در دمای ۸۳ درجه به جوش می‌آید. پس حتما به دماسنج نیاز ندارید.

آب لیمو را اضافه کنید

۷۵ میلی‌لیتر آب لیمو ترش را که معادل با ۵ قاشق غذاخوری است به شیر درون قابلمه بیفزایید. اگر آب لیمو ندارید می‌توانید به جای آن از سرکه سفید استفاده کنید. در نهایت از لحاظ طعم تفاوت چندانی مشاهده نخواهد شد.

بیشتر بخوانید: پروتئین وی ایرانی یا خارجی کدامیک را بخریم ؟

حرارت را به مدت ۲۰ دقیقه خاموش کنید

مواد حاصله را به مدت ۲۰ دقیقه بدون حرارت دادن کنار بگذارید. بهتر است درب قابلمه را محکم بپوشانید تا چیزی داخل آن نیفتد. در این مرحله پروتئین وی و دیگر مواد مغذی آرام‌ آرام از هم جدا می‌شوند.

مواد را از صافی عبور دهید

در این مرحل از ساخت پروتئین وی خانگی باید محتویات درون قابلمه را از صافی پنیر یا پارچه پنیر سازی عبور دهید. پنیر تازه‌ای که بدست آمده است از صافی عبور نکرده و قسمت مایع از صافی به راحتی رد می‌شود. مایع حاصله را در یک پارچ یا شیشه بزرگ ریخته و در یخچال قرار دهید.

پروتئین وی خانگی

اجازه دهید آب پنیر (پروتئین وی) خشک شود

به مدت ۲ تا ۳ ساعت کاسه و صافی را درون یخچال قرار دهید تا آب پنیر کشیده شود. گذاشتن این مواد در یخچال از فاسد شدن آنها نیز پیشگیری خواهد کرد.

از دستگاه دهیدراتور استفاده کنید

در این مرحله بهتر است دستگاه دهیدراتور داشته باشید تا به راحت بتوانید کار خود را انجام دهید. پروتئین وی مایع را باید حدود ۱۲ ساعت در دمای ۱۳۵ درجه فارنهایت (۵۸ درجه سانتیگراد) در دستگاه دهیدراتور قرار دهید. اما توجه داشته باشید که دستگاه‌های مختلف متفاوت هستند و ممکن است دستور کار با آنها متفاوت باشد. در دستگاه دهیدراتور پروتئین وی را به راحتی می‌توانید خشک کنید.

اگر دستگاه دهیدراتور ندارید می‌توانید آب پنیر را در یک قابلمه ریخته و حرارت دهید تا به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید تا مواد یکنواخت بجوشد. حرارت را ادامه دهید تا مواد غلیظ و یکدست شوند. سپس مواد را روی سینی بریزید که با کاغذ روغنی پوشانده شده است. اجازه دهید مواد خنک شوند. بعد آنها را به قطعات ریز شکسته و بگذارید حدود ۲۴ ساعت خشک شوند.

آب پنیر خشک شده را در مخلوط کن بریزید

مواد بدست آمده را درون مخلوط کن بریزید تا تبدیل به پودر شود. اگر آب پنیر را به صورتی دستی و بدون دستگاه خشک کرده باشید، پس از ریختن در مخلوط کن هم ممکن است همچنان مرطوب باشد. بنابراین اجازه دهید ۲۴ ساعت دیگر مواد خشک شوند و بار دیگر آنها را در مخلوط کن بریزید.

پودر پروتئین را در یک ظرف درب دار نگهداری کنید

آخرین مرحله تهیه پروتئین وی خانگی این است که پودر خشک شده حاصله را در یک ظرف شیشه‌ای ریخته و نگهداری کنید.

طرز تهیه پروتئین وی خانگی با ماست

به منظور تهیه پروتئین وی خانگی از ماست طبق مراحل زیر پیش بروید:

۱- پارچه پنیر سازی را روی آبکش قرار داده و آبکش را در یک کاسه بگذارید.

۲- ماستی انتخاب کنید که ارگانیک و بدون طعم باشد. سپس آن را درون آبکش بریزید.

۳- کاسه را درون یخچال گذاشته و اجازه دهید مایع از ماست جدا شود. ممکن است این عمل حتی ۲۴ ساعت طول بکشد.

۴- آب پنیر جمع‌آوری شده را در یک پارچ ریخته و اجازه دهید مواد جامد در پارچه پنیر باقی بماند.

۵- در این مرحله از تهیه پروتئین وی خانگی آب پنیر را در دستگاه دهیدراتور قرار دهید. اگر این دستگاه را ندارید، آب پنیر جمع آوری شده را حرارت دهید تا جوش بیاید. اجازه دهید آن قدربپزد تا غلیظ شود. سپس آن را به سینی که روی آن کاغذ روغنی قرار دارد، انتقال دهید و بگذارید تا خنک شود. مواد را به قطعات کوچک‌تر تقسیم نموده و ۲۴ ساعت صبر کنید تا خشک شوند.

۶- مواد حاصله را در مخلوط‌کن به صورت پودر درآورید.

۷- آب پنیر خشک شده را در یک ظرف شیشه‌ای ریخته و هر وقت مایل بودید استفاده کنید.

تهیه پروتئین با ماست

طعم دار کردن پروتئین وی خانگی

مکمل‌های پروتئین وی اگر طعم‌دار باشند، طرفداران بیشتری خواهند داشت. برای اینکه پودر پروتئین وی را در منزل طعم‌دار کنید، از روش‌های زیر کمک بگیرید:

۳ بسته استویا باید به ۲۱۰ گرم پودر پروتئین وی اضافه شود. استویا یک شیرین‌کننده غیر مغذی است که هیچ کالری ندارد. پس از افزودن استویا باید یکی از طعم‌های زیر را انتخاب کنید:

  • طعم وانیل: به پودری که آماده کرده‌اید یک قاشق غذاخوری پودر وانیل را بیفزایید. اگر دوستدار طعم دارچین هستید در کنار وانیل می‌توانید یک قاشق و نیم پودر دارچین آسیاب‌شده نیز اضافه کنید.
  • شکلاتی: برای طعم شکلاتی می‌توانید از پودر کاکائو استفاده کنید. در این صورت ۲۵ گرم پودر کاکائو را به پودر پروتئین وی خانگی بیفزایید. ۳ گرم اسپرسو را هم اگر به این پودر اضافه نمایید، طعمی دلپذیر پیدا خواهد کرد.

ارزش غذایی پروتئین وی

طرز تهیه پروتئین وی خانگی را با ماست و پنیر برایتان شرح دادیم. ارزش غذایی پروتئین وی بستگی به نوع و طرز تهیه آن دارد اما به طور کلی ۱ اسکوپ پروتئین وی (حدود ۲۰ گرم) ارزش غذایی زیر را دارد:

  • کالری: ۷۵
  • چربی: ۱ گرم
  • سدیم: ۷۵ میلی‌گرم
  • کربوهیدرات: ۳.۵ گرم
  • فیبر: ۰ گرم
  • قند: ۱ گرم
  • پروتئین: ۱۳ گرم

معمولا به پودرهای پروتئین موجود در بازار ویتامین‎‌ها و مواد معدنی را هم اضافه می‌کنند. ۱ قاشق غذاخوری پروتئین وی حدود ۵۰ میلی‌گرم کلسیم نیز دارد.

سخن پایانی

طرز تهیه پروتئین وی خانگی آنقدرها هم سخت نیست. یک بار امتحان کنید و با هزینه‌ای بسیار کم از ارزش غذایی بالایی که این نوع از پروتئین دارد برخوردار شوید. پروتئین وی جذب بسیار بالایی داشته و به راحتی نیز جذب می‌شود. حتی برای اطفال نیز می‌توانید از پروتئین آب پنیر استفاده نموده و مقادیر بالایی پروتئین را به بدن آنها برسانید.

لطفا به این مقاله امتیاز بدهید[مجموع: ۲ میانگین: ۵]

نوشته ترکیبات پروتئین وی خانگی و دست ساز اولین بار در مجله داروخانه مثبت سبز. پدیدار شد.

دکمه بازگشت به بالا