فناوری

از سانتریفیوژ تا موشک؛ شرکتی که می‌خواهد قواعد فضا را بازنویسی کند

از سانتریفیوژ تا موشک؛ شرکتی که می‌خواهد قواعد فضا را بازنویسی کند

SpinLaunch با برنامه پرتاب ۲۵۰ ماهواره در یک مأموریت به کمک موشک‌های سنتی، رکورد اسپیس‌ایکس را می‌شکند و ایلان ماسک را به چالش می‌کشد.

نگار علی- شرکت نوپای SpinLaunch با معرفی صورت‌فلکی Meridian Space قصد دارد انقلابی در پرتاب ماهواره ایجاد کند. این پروژه جاه‌طلبانه که با همکاری Kongsberg Defense & Aerospace و NanoAvionics توسعه یافته، می‌خواهد با پرتاب همزمان ۲۵۰ ماهواره میکرو، رکورد ۱۴۳ ماهواره‌ای اسپیس‌ایکس در مأموریت Transporter-1 (2021) را بشکند.

علیرغم شهرت SpinLaunch به سیستم پرتاب سینتیک (استفاده از سانتریفیوژ عظیم با سرعت ۸۰۰۰ کیلومتر بر ساعت)، این شرکت در گام اول از موشک‌های سنتی برای استقرار ماهواره‌ها استفاده خواهد کرد. دیوید رن، مدیرعامل شرکت، این تصمیم را راهبردی برای تسریع در عرضه خدمات عنوان می‌کند، درحالی که توسعه سیستم پرتاب مداری با بودجه ۱۲ میلیون دلاری حمایت شده توسط کونگسبرگ ادامه دارد.

چالش‌ها و وعده‌ها:

  • آزمایش موفقیت‌آمیز Suborbital Accelerator در ۲۰۲۲ با پرتاب محموله ناسا
  • اثبات مقاومت ماهواره‌های CubeSat در برابر نیروی ۱۰۰۰۰G در همکاری با دانشگاه ایالتی پورتلند
  • وعده پهنای باند فوق‌العاده با ظرفیتی بسیار بالاتر از نمونه‌های موجود بازار

اریک برگر از Ars Technica این تغییر استراتژی را زیر سوال برده، اما SpinLaunch تأکید می‌کند که این اقدام موقتی است. سیستم پرتاب مداری که هزینه‌ها را تا ۱۰ برابر کاهش می‌دهد، همچنان در دست توسعه است و اولین نمونه آزمایشی آن سال آینده پرتاب خواهد شد.

آیا SpinLaunch می‌تواند با این راهبرد دوگانه، همزمان هم به رقابت با غول‌هایی مانند اسپیس‌ایکس بپردازد و هم انقلابی در فناوری پرتاب ایجاد کند؟ پاسخ این سوال آینده صنعت فضایی را متحول خواهد کرد.

منبع: sustainability-times.com

۲۲۷۲۲۷

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا