رژیم غذایی اصلی‌ترین عامل ابتلا به سرطان روده بزرگ

یک مطالعه جدید نشان داد که چگونه فولات یا همان ویتامین B9 غذایی خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را در یک مدل حیوانی افزایش می‌دهد و لازم است تا در مصرف این ویتامین احتیاط لازم انجام گیرد. این تحقیق ارتباط مستقیم بین رژیم غذایی و سرطان روده بزرگ را از طریق مکانیسم‌های اپی ژنتیکی، به ویژه متیلاسیون DNA را مورد بررسی قرار داد. یافته‌ها در درک تاثیرات محیطی بر خطر سرطان و گشودن راه‌های جدیدی برای درمان و پیشگیری سرطان روده بزرگ مهم هستند.
بحث در مورد نقش عوامل محیطی در افزایش خطر سرطان حل نشده باقی مانده است. در حالی که تحقیقات اپیدمیولوژیک نشان می‌دهد که عناصری مانند رژیم غذایی می‌توانند به درمان و پیشگیری سرطان کمک کنند، به ویژه در مورد سرطان روده بزرگ، مکانیسم‌های دقیقی که عوامل رژیم غذایی ممکن است استعداد ابتلا به سرطان را افزایش دهند، هنوز نامشخص است.
در مطالعه‌ای که در Cancer Research Communications، مجله انجمن آمریکایی تحقیقات سرطان منتشر شده است، تیمی به رهبری محققان کالج پزشکی Baylor مکانیسمی را نشان داد که فولات خطر ابتلا به سرطان روده را در مدل حیوانی افزایش می‎دهد. این یافته‌ها ..

یک مطالعه جدید نشان داد که چگونه فولات یا همان ویتامین B9 غذایی خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را در یک مدل حیوانی افزایش می‌دهد و لازم است تا در مصرف این ویتامین احتیاط لازم انجام گیرد. این تحقیق ارتباط مستقیم بین رژیم غذایی و سرطان روده بزرگ را از طریق مکانیسم‌های اپی ژنتیکی، به ویژه متیلاسیون DNA را مورد بررسی قرار داد. یافته‌ها در درک تاثیرات محیطی بر خطر سرطان و گشودن راه‌های جدیدی برای درمان و پیشگیری سرطان روده بزرگ مهم هستند.

بحث در مورد نقش عوامل محیطی در افزایش خطر سرطان حل نشده باقی مانده است. در حالی که تحقیقات اپیدمیولوژیک نشان می‌دهد که عناصری مانند رژیم غذایی می‌توانند به درمان و پیشگیری سرطان کمک کنند، به ویژه در مورد سرطان روده بزرگ، مکانیسم‌های دقیقی که عوامل رژیم غذایی ممکن است استعداد ابتلا به سرطان را افزایش دهند، هنوز نامشخص است.

در مطالعه‌ای که در Cancer Research Communications، مجله انجمن آمریکایی تحقیقات سرطان منتشر شده است، تیمی به رهبری محققان کالج پزشکی Baylor مکانیسمی را نشان داد که فولات خطر ابتلا به سرطان روده را در مدل حیوانی افزایش می‎دهد. این یافته‌ها همچنین بر نیاز به نظارت بر ایمنی طولانی‌مدت غنی‌سازی مواد غذایی فولات و اثرات ناشی از آن بر سرطان، به‌ویژه با توجه به افزایش بروز سرطان کولون زودرس طی دو دهه گذشته، تاکید می‌کند.

چگونه رژیم غذایی سبب سرطان روده بزرگ می‌شود

دکتر لانلان شن، متخصص اطفال و تغذیه در Baylor و یکی از اعضای مرکز جامع سرطان دان ال دانکن، گفت: «در این مطالعه ما مشاهده کردیم که چگونه وجود برخی از ویتامین‌ها می‌تواند به ابتلا سرطان روده بزرگ کمک کند. برای این تحقیق ما از یک مدل حیوانی استفاده کردیم. ما بررسی کردیم که آیا اپی ژنتیک نیز می‌تواند در این مسئله دخیل باشد یا خیر.»

اپی ژنتیک سیستمی از نشانه‌گذاری DNA است که تعیین می‌کند کدام ژن در یک سلول بیان شود. اپی ژنتیک سلول‌های یک طرفه‌ای هستند که می‌توانند فعالیت‌های ژن‌های انسان را بدون تغییر توالی DNA کنترل کنند. این سلول‌ها بیشترین تاثیر را از عوامل بیرونی می‌گیرند.

سلول‌ها با تغییرات شیمیایی کوچک DNA، ژن‌ها را نشانه گذاری می‌کنند. گروه‌های متیل یکی از این تغییرات شیمیایی، فولات و سایر مواد مغذی مرتبط، به طور مستقیم در مسیر متابولیک منجر به متیلاسیون DNA نقش دارند. دکتر لانلان شن ادامه می‌دهد: «درک این ارتباط بین وعده‌های غذایی ما و نحوه عملکرد ژن‌های ما بسیار مهم است.» شن می‌گوید: «این مانند پیدا کردن یک قطعه گمشده از پازل است که باعث می‌شود به حل آن نزدیک‌تر شویم و به واسطه آن بدن خود را سالم نگه داریم.»

رژیم غذایی و سرطان روده

اثر فولات بر رشد غده‌های سرطانی

مطالعه بر روی حیواناتی با رژیم غذایی مملو از فولات، تومورهای بزرگ‌تر و بیشتری نسبت به دیگر حیوانات داشتند. اگر این تومورها را با نگاهی دقیق‌تر بررسی کنیم، خواهیم دید که ماکروفاژهای بسیاری در آن‌ها وجود دارد. ماکروفاژها نوعی سلول هستند که سبب سرکوب سیستم ایمنی می‌شوند و همچنین علائم سرطان کاهش می‌دهند. این باعث می‌شود بیماران مبتلا به سرطان روده بزرگ، دیرتر آگاه شوند. علاوه بر این، تومورهای حیواناتی که فولات بیشتری خورده بودند، سریع‌تر رشد می‌کردند و بزرگ‌تر بودند.

شن در این باره گفت: «نکته مهم، ما متیلاسیون اپی ژنتیکی ژن p16، ژنی که در ایجاد سرطان روده بزرگ نقش دارد، را در حیواناتی که از رژیم غذایی مکمل استفاده می‌کردند در مقایسه با گروه کنترل مشاهده کردیم. این یافته‌ها ارتباط مستقیم بین فولات رژیم غذایی و رشد سریع تومور در روده بزرگ را روشن می‌کند.»

این مطالعه بینش‌های ارزشمندی را در مورد اینکه چگونه محیط می‌تواند بر ابتلا به سرطان تاثیر بگذارد، ارائه می‌کند و راه‌های جدیدی را برای درمان یا پیشگیری از سرطان روده بزرگ، یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها و دومین علت مرگ ناشی از سرطان در دنیا، پیش پای ما قرار می‌دهد.

نوشته رژیم غذایی اصلی‌ترین عامل ابتلا به سرطان روده بزرگ اولین بار در داروخانه آنلاین داروهلپ. پدیدار شد.