هیچ ناوی حریف این جنگنده نیست


پژوهشگران چینی در حال توسعه سیستمی هستند تا به خلبانان هواپیمای جنگنده رادارگریز نسل ششم J-۳۶ کمک کنند تا در وضعیتهای جوی نامطلوب، در حالی که یک ناو هواپیمابر در پهنه دریا در حال حرکت است، با ایمنی روی عرشه بنشیند.
به گزارش خبرآنلاین، بهتازگی در یک مقاله پژوهشی، به سیستمی اشاره شده که توسط دانشمندان چینی برای یاری رساندن به خلبانان در هدایت جنگنده پنهانکار نسل ششم توسعه یافته است. این مقاله که در مجله Acta Aeronautica et Astronautica Sinica منتشر شده، فاش کرده که محققان چینی مشغول کار روی نسخه دریایی جنگنده پنهانکار J-۳۶ هستند.
طبق گزارش ساوث چاینا مورنینگ، خلبانانی که تلاش میکنند یک جت نسل ششم را روی ناوهای هواپیمابر نیروی دریایی ارتش چین فرود آورند، با خطرات زیادی مواجه هستند. یکی از ویژگیهای متمایز J-۳۶، حذف کامل دم به دلیل استفاده از طرح بال مثلثی است.
به نقل از گجتنیوز، اخیراً تصاویری از آزمایش جنگنده پنهانکار J-۳۶ در کشور چین در شبکههای اجتماعی منتشر شده است. احتمال میرود که دولت چین این تصاویر را به منظور نمایش پیشرفتهای خود در رقابت برای ساخت جتهای جنگنده نسل آینده منتشر کرده باشد. طراحی بال مثلثی این جنگنده از سوی برخی کارشناسان و کاربران رسانههای اجتماعی به برگ درخت ژینکو تشبیه شده است.
منابع رسانهای چینی تخمین میزنند که طول J-۳۶ در حدود ۲۳ متر و وزن آن بین ۴۵ تا ۵۴ تن باشد، که به طور قابل ملاحظهای بزرگتر و سنگینتر از جتهای نسل پنجم مانند J-۲۰ با وزنی در حدود ۳۴ تا ۳۷ تن است.
همچنین گفته میشود که این جنگنده از سه موتور بهره میبرد. طراحی سه موتوره این هواپیما غیرمعمول تلقی میشود، زیرا اغلب جنگندههای مدرن معمولاً برای ایجاد تعادل میان قدرت و ایمنی از دو موتور استفاده میکنند. اگرچه پیکربندی سه موتور میتواند توان پیشرانه بیشتری را برای دستیابی به سرعتهای بالاتر و حمل بارهای سنگینتر در مسافتهای طولانی فراهم آورد، اما در عین حال، مصرف سوخت بالاتر و نیازهای نگهداری پیچیدهتری را نیز به دنبال خواهد داشت. با این وجود، این نوع آرایش سه موتوره میتواند این جنگنده را قادر سازد تا ماموریتهای دوربرد را در حین حمل محمولههای سنگین به انجام برساند.
اطلاعات دقیقی در مورد موتورهای J-۳۶ در دست نیست، اما به احتمال زیاد چین پیشرفتهترین نمونههای موجود را برای این هواپیما برگزیده است. یک دانشمند ارشد مرتبط با این پروژه اظهار داشته که چالشهای متعددی در فرود یک جنگنده نسل ششم روی عرشه یک ناو هواپیمابر وجود دارد. فقدان سطوح لرزشگیرهای افقی، کنترل جنگنده را دشوار میکند. علاوه بر این، جریان هوای ناشی از حرکت ناو هواپیمابر که میتواند مسیر پروازی این جنگنده رادارگریز را مختل کند، بر پیچیدگی این فرآیند میافزاید.
به نظر میرسد فائق آمدن بر این چالشها برای کشور چین از اهمیت بسزایی برخوردار است، چرا که یک جنگنده پنهانکار نسل ششم میتواند تواناییهای عملیاتی نیروی دریایی این کشور را به طور چشمگیری ارتقا بخشد.
۵۸۵۸