آیا بیماران دیابتی میتوانند گندم مصرف کنند؟
گندم، سنگ بنای غذایی تمدنهای سراسر جهان بوده که غذای عده زیادی از مردم را در طی سالیان دراز تامین کرده است. گندم فراتر از نقشی که به عنوان یک غذای اصلی دارد، دارای مشخصات تغذیه ای فوق العاده ای است که مواد مغذی مورد نیاز بدن ما را تامین میکند.
با تشریح عناصری که گندم را به یک نیروگاه غذایی تبدیل میکنیم، آشکار میشود که این غله فراتر از تصور ما است و برای کسانی که آن را در رژیم غذایی خود قرار میدهند، فواید سلامتی زیادی ارائه میدهد.
دکتر سانجی کومار، پزشک عمومی، بیمارستان Cygnus Laxmi در یک نشریه توضیح داد که این ماده غذایی پرکاربرد چقدر مفید است.
مواد مغذی موجود در ۱۰۰ گرم گندم کالری: ۳۳۹ کیلوکالری در هر ۱۰۰ گرم کربوهیدرات: ۷۲٫۶ گرم فیبر رژیمی: ۱۲٫۲ گرم شکر: ۰٫۴۱ گرم پروتئین: ۱۱٫۳ گرم چربی: ۱٫۹ گرم مزایای مصرف گندم سلامت قلب: گندم کامل سرشار از فیبر است که میتواند به کاهش سطح کلسترول و کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند. سلامت دستگاه گوارش: محتوای فیبر بالا در گندم به هضم سالم کمک میکند و میتواند از یبوست جلوگیری کند. مدیریت وزن: فیبر موجود در گندم احساس سیری را ایجاد میکند و با ..
گندم، سنگ بنای غذایی تمدنهای سراسر جهان بوده که غذای عده زیادی از مردم را در طی سالیان دراز تامین کرده است. گندم فراتر از نقشی که به عنوان یک غذای اصلی دارد، دارای مشخصات تغذیه ای فوق العاده ای است که مواد مغذی مورد نیاز بدن ما را تامین میکند.
با تشریح عناصری که گندم را به یک نیروگاه غذایی تبدیل میکنیم، آشکار میشود که این غله فراتر از تصور ما است و برای کسانی که آن را در رژیم غذایی خود قرار میدهند، فواید سلامتی زیادی ارائه میدهد.
دکتر سانجی کومار، پزشک عمومی، بیمارستان Cygnus Laxmi در یک نشریه توضیح داد که این ماده غذایی پرکاربرد چقدر مفید است.
مواد مغذی موجود در ۱۰۰ گرم گندم
- کالری: ۳۳۹ کیلوکالری در هر ۱۰۰ گرم
- کربوهیدرات: ۷۲٫۶ گرم
- فیبر رژیمی: ۱۲٫۲ گرم
- شکر: ۰٫۴۱ گرم
- پروتئین: ۱۱٫۳ گرم
- چربی: ۱٫۹ گرم
مزایای مصرف گندم
- سلامت قلب: گندم کامل سرشار از فیبر است که میتواند به کاهش سطح کلسترول و کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند.
- سلامت دستگاه گوارش: محتوای فیبر بالا در گندم به هضم سالم کمک میکند و میتواند از یبوست جلوگیری کند.
- مدیریت وزن: فیبر موجود در گندم احساس سیری را ایجاد میکند و با کاهش پرخوری به مدیریت وزن کمک میکند.
- کنترل قند خون: گندم کامل دارای شاخص گلیسمی پایینتری است و به تنظیم سطح قند خون کمک میکند.
- آنتی اکسیدان ها: گندم حاوی آنتی اکسیدانهایی است که به سلامت کلی کمک میکند و ممکن است خطر ابتلا به بیماریهای مزمن را کاهش دهد.
حال این سوال به میان میآید که با وجود تمام اینها بیمارانی مانند بیماران مبتلا به دیابت نیز میتوانند گندم مصرف کنند؟
دکتر سانجی کومار، میگوید: «افراد مبتلا به دیابت می توانند گندم کامل را در رژیم غذایی خود بگنجانند. محتوای فیبر به تنظیم سطح قند خون کمک میکند، اما کنترل سهم و تعادل کلی رژیم غذایی بسیار مهم است. پس بیماران دیابتی باید هنگام مصرف آن با پزشک خود مشورت کنند.»
کومار همچنین در پاسخ به برخی از شایعاتی که درباره گندم وجود دارد، میگوید: «بسیاری از افراد تصور میکنند که گندم سبب بروز آلرژی به گلوتن در همه خواهد شد. این موضوع اصلا درست نیست. زیرا تنها بخشی از مردم به گلوتن حساسیت دارند.»
ایشان همچنین اذعان داشتند که گندم کامل، در حد اعتدال، بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل است و دلیل مستقیم افزایش وزن نیست.
با اخبار داروخانه آنلاین داروهلپ همراه باشید
نوشته آیا بیماران دیابتی میتوانند گندم مصرف کنند؟ اولین بار در داروخانه آنلاین داروهلپ. پدیدار شد.