بررسی عوامل موثر بر میل جنسی
میل جنسی(libido) معیاری برای سنجش علاقه فرد به فعالیت جنسی است. تغییر در سطح آن می تواند مشکلاتی را در روابط صمیمانه ایجاد کند. از آنجا که میل جنسی پایین بسیار شایع است، نه تنها میل جنسی کم بر میل فرد به فعالیت جنسی تأثیر می گذارد، بلکه مستقیماً بر پاسخ های فیزیکی در مردان و زنان، که بدن را برای رابطه جنسی آماده می کند، تأثیرگذار است. در این نوشتار به بررسی فاکتورهایی که بر میل جنسی موثر است می پردازیم.
میل جنسی «طبیعی» چیست؟ هیچ سطح درست یا نادرستی از میل جنسی وجود ندارد و در مورد اینکه چند بار رابطه جنسی دارید، هیچ عنوان «طبیعی» وجود ندارد. برخی از افراد هر روز رابطه جنسی دارند یا تمایل به داشتن رابطه جنسی دارند، برخی دیگر ممکن است سالی یک بار رابطه جنسی داشته باشند یا اصلاً رابطه جنسی نداشته باشند. همه چیز به آنچه ترجیح می دهید و شرایط زندگی شما بستگی دارد.
چه چیزی باعث کاهش میل جنسی می شود؟ میل جنسی یک محرک پیچیده است که تحت تأثیر عوامل فیزیکی، روانی و اجتماعی است. این می تواند به تدریج با افزایش سن یا به سرعت به دلیل مشکلات سلامتی، شرایط زندگی و غیره تغییر کند.
برخی از عوامل مت..
میل جنسی(libido) معیاری برای سنجش علاقه فرد به فعالیت جنسی است. تغییر در سطح آن می تواند مشکلاتی را در روابط صمیمانه ایجاد کند. از آنجا که میل جنسی پایین بسیار شایع است، نه تنها میل جنسی کم بر میل فرد به فعالیت جنسی تأثیر می گذارد، بلکه مستقیماً بر پاسخ های فیزیکی در مردان و زنان، که بدن را برای رابطه جنسی آماده می کند، تأثیرگذار است. در این نوشتار به بررسی فاکتورهایی که بر میل جنسی موثر است می پردازیم.
میل جنسی «طبیعی» چیست؟
هیچ سطح درست یا نادرستی از میل جنسی وجود ندارد و در مورد اینکه چند بار رابطه جنسی دارید، هیچ عنوان «طبیعی» وجود ندارد. برخی از افراد هر روز رابطه جنسی دارند یا تمایل به داشتن رابطه جنسی دارند، برخی دیگر ممکن است سالی یک بار رابطه جنسی داشته باشند یا اصلاً رابطه جنسی نداشته باشند. همه چیز به آنچه ترجیح می دهید و شرایط زندگی شما بستگی دارد.
چه چیزی باعث کاهش میل جنسی می شود؟
میل جنسی یک محرک پیچیده است که تحت تأثیر عوامل فیزیکی، روانی و اجتماعی است. این می تواند به تدریج با افزایش سن یا به سرعت به دلیل مشکلات سلامتی، شرایط زندگی و غیره تغییر کند.
برخی از عوامل متعددی که می توانند بر میل جنسی تأثیر منفی بگذارند عبارتند از:
- کاهش استروژن، پروژسترون یا تستوسترون، مانند با شروع یائسگی یا آندروپوز (یائسگی مردانه)
- مصرف داروهای تجویزی، از جمله داروهای ضد افسردگی و قرص های ضد بارداری
- افزایش سطح استرس
- داشتن اعتماد به نفس پایین یا مشکلات تصور بدن
- سیگار کشیدن
- استفاده از مواد مخدر یا الکل
- ابتلا به دیابت یا فشار خون بالا
توجه به این نکته مهم است که همه تعریف خود را از میزان “طبیعی” میل جنسی دارند.
با این اوصاف، تجربه کاهش موقت میل جنسی به زیر سطحی که شما یک سطح طبیعی میدانید، غیر معمول نیست. با این حال، اگر میل جنسی شما کم باقی بماند، می تواند نشان دهنده مشکلات جسمی و یا روانی باشد. همچنین می تواند مشکلاتی در رابطه ایجاد کند و کیفیت زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد.
چگونه میل جنسی کم درمان می شود؟
درمان موفقیت آمیز میل جنسی کم با شناسایی علت یا علل آن شروع می شود. بر اساس این اطلاعات، چندین روش درمانی وجود دارد که پزشک شما می تواند تجویز کند. در بسیاری از موارد، پزشکان بیش از یک نوع درمان را توصیه می کنند.
پزشکان اغلب به بیماران توصیه می کنند که در ابتدا شیوه زندگی خود را تغییر دهند که می تواند شامل خوردن یک رژیم غذایی سالم، ورزش بیشتر، ترک سیگار و کاهش یا حذف مصرف مواد مخدر و الکل باشد.
همچنین مهم است که هر موضوعی را در زندگی خود که باعث استرس شما می شود شناسایی و مدیریت کنید. اغلب، کاهش میل جنسی می تواند یکی از آن عوامل استرس زا باشد. صحبت آشکار و صادقانه با شریک زندگی خود در مورد نیازهای خود می تواند به کاهش استرس کمک کند.
رفتار درمانی یکی دیگر از درمان هایی است که می تواند موثر باشد. با این رویکرد، یک مشاور به شما کمک می کند تا تعیین کنید که آیا عوامل احساسی بر میل جنسی شما تأثیر می گذارد یا خیر. آنها همچنین می توانند استراتژی هایی برای افزایش میل و لذت جنسی برای شما و شریک زندگی تان ارائه دهند.
اگر پزشک متوجه عدم تعادل هورمونی شما شود، درمان جایگزینی هورمونی را برای اصلاح آن توصیه می کند. علاوه بر این، داروهایی مانند مکمل تقویت قوای جنسی، وجود دارد که می توانید برای افزایش میل جنسی یا رفع مشکلات عملکرد جنسی استفاده کنید که منجر به علاقه کمتر به رابطه جنسی می شود.
میل جنسی بیش از حد بالا
در حالی که میل جنسی پایین یک مسئله رایج تر است، میل جنسی بیش از حد بالا می تواند باعث استرس، ناامیدی و مشکلات رابطه شود. شایعترین دلایل این وضعیت سطوح بالای هورمونهای تنظیمکننده خلق و خوی دوپامین و سروتونین است، شرایطی که بر مغز تأثیر میگذارند مانند برخی داروها.
میل جنسی بیش از حد بالا با تعیین و رسیدگی به علت زمینه ای درمان می شود.
آیا چالش های رابطه می تواند بر میل جنسی تأثیر بگذارد؟
کاهش میل جنسی نیز ممکن است ناشی از مشکلات رابطه باشد. اگر زن و شوهری در سایر زمینه های رابطه خود مشکل دارند، زندگی جنسی آنها تحت تأثیر قرار می گیرد.
اگر شما و شریک زندگیتان از زندگی جنسی خود راضی نیستید، می توانید به دنبال مشاوره حرفه ای در داروخانه آنلاین باشید یا:
- مهارت های ارتباطی را برای بهبود کیفیت کلی رابطه خود بیاموزید
- سعی کنید مشکلات اساسی مانند تنش را حل کنید
- یاد بگیرید که چگونه صمیمیت و محبت فیزیکی را بدون داشتن رابطه جنسی افزایش دهید
- تکنیک های مختلف جنسی را یاد بگیرید
- با هم در مورد تمایلات و خیالات جنسی صحبت کنید
- راهبردهای تقویت میل جنسی مانند خیال پردازی را بیاموزید.
آیا مسائل بهداشتی بر میل جنسی موثر است؟
کاهش میل جنسی می تواند از عوارض جانبی برخی داروها باشد. به عنوان مثال، برخی از داروهای ضد افسردگی یک اثر جانبی شناخته شده در کاهش میل جنسی دارند. برخی از زنان هنگام مصرف داروهای ضد بارداری حاوی هورمون احساس می کنند که علاقه کمتری به رابطه جنسی دارند.
برخی از بیماری های جسمی و شرایط پزشکی می توانند باعث کاهش میل جنسی شوند، از جمله کم خونی، نارسایی کلیه، کم کاری تیروئید (غده تیروئید کم کار) و افسردگی.
با میل جنسی کم چه کار کنم؟
اگر کاهش میل جنسی باعث ناراحتی شما می شود، با یک روانشناس صحبت کنید.
برخی از کارهایی که می توانید برای بازگشت به میل جنسی طبیعی خود انجام دهید عبارتند از:
- اطلاعات بیشتر در مورد رابطه جنسی و پاسخ جنسی از منابع آموزشی قابل اعتماد، زیرا می تواند به شما کمک کند تا در مورد تمام عوامل موثر بر میل جنسی بیشتر بیاموزید.
- در مورد تمایلات جنسی خود با شریک زندگی خود باز و صادق باشید. ارتباط باز برای روابط سالم ضروری است.
- اعمال تغییرات سبک زندگی سالم، مانند ورزش منظم و کاهش مصرف الکل.
- مدیریت هر گونه شرایط سلامتی موجود، مانند دیابت یا بیماری قلبی، تا جایی که می توانید. در صورت نیاز به تغییر برنامه درمانی با پزشک صحبت کنید.
نکات پایانی
لیبیدو، که به معنای میل جنسی است، به طور چشمگیری از فردی به فرد دیگر متفاوت است. همچنین بسته به ترجیحات و شرایط زندگی فرد متفاوت است. میل جنسی می تواند تحت تاثیر شرایط پزشکی، سطح هورمون ها، داروها، شیوه زندگی و مشکلات رابطه باشد.