معرفی التهاب حنجره یا لارنژیت و درمان آن

لارنژیت (التهاب حنجره) در اثر استفاده بیش از حد از تارهای صوتی، تحریک یا عفونت است. در داخل حنجره تارهای صوتی شما وجود دارد، دو چین غشای مخاطی پوشاننده عضلات و غضروف. به طور معمول، تارهای صوتی شما به آرامی باز و بسته می شوند و از طریق حرکت و ارتعاش صداهایی را ایجاد می کنند. حنجره، ساختار کوچکی است که گلوی شما را به نای متصل می کند.
لارنژیت چیست؟
لارنژیت زمانی رخ می دهد که حنجره یا تارهای صوتی شما ملتهب باشد. این عارضه زمانی ایجاد می شود که تارهای صوتی شما بیش از حد مورد استفاده قرار گیرند، تحریک شوند یا عفونی شوند.
هنگامی که تارهای صوتی شما به طور طبیعی کار می کنند، به آرامی باز و بسته می شوند و از طریق لرزش صدا تولید می کنند. با این حال، زمانی که تارهای صوتی شما متورم می شود، صداهایی که از آنها عبور می کنند، تحریف می شوند. در نتیجه صدای شما ضعیف یا خشن به نظر می رسد.
تفاوت لارنژیت و فارنژیت چیست؟
اگرچه اصطلاحات لارنژیت و فارنژیت شبیه به هم هستند، اما شرایط آن ها متفاوت است. فارنژیت به حلق ملتهب اشاره دارد. این اصطلاح پزشکی برای گلودرد است. حلق شما از پشت بینی شروع می شود و درست بالای تارهای صوتی ختم می شود. لارنژیت به حنجره ملتهب یا تارهای صوتی اشاره دارد. حنجره شما نزدیک حلق شماست، درست بالای نای شما.
چه کسانی ممکن است به لارنژیت مبتلا شوند؟
التهاب حنجره می تواند افراد را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهد. شما بیشتر مستعد این وضعیت هستید اگر:
- بیش از حد از صدای خود استفاده کنید
- اغلب در معرض دود تنباکو هستند.
- زیاد مشروب میخورید
- عفونت تنفسی مانند برونشیت یا سینوزیت داشته باشید.
افرادی که دچار نقص ایمنی هستند یا از استروئیدهای استنشاقی استفاده می کنند می توانند در معرض خطر ابتلا به لارنژیت قارچی باشند.
علائم لارنژیت
در بیشتر موارد علائم لارنژیت کمتر از دو هفته طول می کشد و در اثر علت جزئی مانند ویروس ایجاد می شود. در موارد کمتر، علائم التهاب حنجره ناشی از دلایل جدی تر یا طولانی مدت است. علائم و نشانه های لارنژیت می تواند شامل موارد زیر باشد:
- گرفتگی صدا
- صدای ضعیف یا از دست دادن صدا
- احساس غلغلک در گلو
- گلو درد
- خشکی گلو
- سرفه خشک
چه چیزی باعث التهاب حنجره می شود؟
التهاب حنجره ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد. با این حال، علل لارنژیت بسته به حاد یا مزمن بودن بیماری شما می تواند متفاوت باشد:
عوارض لارنژیت حاد:
- فشار صوتی موقت ناشی از فریاد زدن، آواز خواندن یا صحبت کردن مکرر.
- عفونت های ویروسی
- عفونت های باکتریایی
عوارض لارنژیت مزمن:
- استفاده بیش از حد مداوم از صدا
- سینوزیت مزمن
- GERD (ریفلاکس اسید مزمن)
- سیگار کشیدن
- نوشیدن زیاد الکل
لارنژیت چگونه تشخیص داده می شود؟
اغلب اوقات، میتوانید تشخیص دهید که به التهاب حنجره مبتلا شدهاید، زیرا علائمی مانند گرفتگی صدا، گلودرد یا سرفه خشک در شما ظاهر میشود. اگر علائم شما در عرض یک یا دو هفته کاهش یابد، احتمالاً نیازی به مراقبت های پزشکی نخواهید داشت. با این حال، در صورت لزوم، پزشک می تواند تشخیص دهد که آیا شما التهاب حنجره دارید یا خیر:
- کشت میکروبی: پزشک گلوی شما را معاینه می کند. سپس نمونه با ماده ای درمان می شود که رشد میکروب را تشویق می کند. اگر میکروب هایی که باعث عفونت می شوند پیدا شدند، کشت شما مثبت است.
- انجام لارنگوسکوپی: یک دوربین کوچک به نام آندوسکوپ از طریق بینی یا دهان شما وارد می شود تا پزشک بتواند نگاه بهتری به تارهای صوتی شما داشته باشد.
- بیوپسی: اگر ندول یا توده روی تارهای صوتی خود دارید، پزشک ممکن است نمونه کوچکی از بافت را بگیرد و برای تجزیه و تحلیل به آزمایشگاه آسیب شناسی بفرستد.
لارنژیت یا التهاب حنجره چگونه درمان می شود؟
لارنژیت معمولاً طی یک یا دو هفته خود به خود از بین می رود. بهترین راه برای بهبودی از التهاب حنجره استراحت دادن به صدای خود و نوشیدن مایعات فراوان است. در برخی موارد، پزشک داروهایی را برای تسریع روند بهبودی تجویز می کند.
چه داروهایی برای درمان لارنژیت استفاده می شود؟
نوع داروی مورد نیاز به علائم لارنژیت شما بستگی دارد. با دستور پزشک احتمال دارد موارد زیر تجویز شوند:
آنتی بیوتیک ها: اگر التهاب حنجره ناشی از عفونت باکتریایی باشد، پزشک شما ممکن است آنتی بیوتیک تجویز کند.
ضد قارچ ها: اگر لارنژیت مربوط به کاندیدا یا عفونت قارچی باشد، ممکن است به شما یک ضد قارچ داده شود.
کورتیکواستروئیدها: این داروها به کاهش تورم و التهاب کمک می کنند. پزشک این موارد را در برخی شرایط تجویز می کند.
مسکن های درد: اگر علائم لارنژیت شما شامل ناراحتی است، میتوانید مسکنهای بدون نسخه مانند استامینوفن، ناپروکسن یا ایبوپروفن مصرف کنید.
چگونه می توانم علائم لارنژیت خود را مدیریت کنم؟
چندین کار وجود دارد که می توانید برای کاهش علائم التهاب حنجره در حین بهبودی بدن انجام دهید.
- تا حد امکان به صدای خود استراحت دهید.
- مقدار زیادی آب بنوشید تا بدن خود را هیدراته نگه دارید.
- برای تسکین علائم خشکی گلو از مرطوب کننده استفاده کنید.
- از مصرف داروهای ضد احتقان خودداری کنید، زیرا می توانند گلوی شما را خشک کنند.
سوالات متداول
آیا التهاب حنجره یکی از علائم COVID-19 است؟
اگرچه رایج نیست، اما می تواند باشد. از آنجایی که کروناویروس COVID-19 راه تنفسی فوقانی شما را تحت تاثیر قرار می دهد، حنجره شما ممکن است ملتهب یا تحریک شود.
چرا باید هنگام ابتلا به حنجره از صحبت کردن پرهیز کنم؟
اگرچه ممکن است هنگام ابتلا به لارنژیت صحبت کردن وسوسه انگیز باشد، اما در واقع فشار بیشتری بر تارهای صوتی شما وارد می کند.
آیا لارنژیت به برونشیت یا ذات الریه تبدیل می شود؟
به طور کلی، نه. با این حال، اگر قبلاً برونشیت یا ذات الریه دارید، عفونت ممکن است به حنجره شما برسد و باعث التهاب حنجره شود.
نکات پایانی
بیشتر اوقات، لارنژیت یا التهاب حنجره خود به خود برطرف می شود. اگر علائم شما با درد شدید همراه است، یا اگر بیش از دو هفته طول بکشد، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید. آنها می توانند به کاهش ناراحتی شما کمک کنند و شما را در مسیر بهبودی شروع کنند.
منبع:
Laryngitis