کپسول مگزیلیتین برای چیست؟ موارد مصرف، عوارض جانبی و مکانیسم اثر
کپسول مگزیلیتین (Mexilitine) یک داروی خوراکی با دیگر نام های مکسیلیتین، مکزیلتین و مگزیلتین است که معمولا برای درمان آریتمی های بطنی، که ریتم های غیر طبیعی قلب در قسمت های پایینی قلب به نام بطن ها هستند، استفاده می شود. این دارو متعلق به کلاس داروهای شناخته شده به عنوان ضد آریتمی کلاس B1 است.
کپسول مگزیلیتین برای چه مواردی استفاده می شود؟ کپسول مگزیلیتین معمولاً برای درمان ضربان یا ریتم غیرطبیعی قلب در قسمتهای پایینی قلب به نام بطن استفاده میشود. به این آریتمی بطنی می گویند. مگزیلیتین فقط برای افرادی با آریتمی های بطنی جدی است. این دارو همچنین برای سایر شرایطی که توسط پزشک شما تعیین شده است استفاده می شود.
مکانیسم اثر کپسول مگزیلیتین کپسول مگزیلیتین با مسدود کردن سیگنال های عصبی خاصی در قلب کار می کند. این امر ریتم غیرطبیعی قلب در بطن ها را کاهش می دهد تا ریتم طبیعی قلب ایجاد شود. مگزیلیتین با مسدود کردن کانالهای سدیم در میوسیتهای قلبی و سلولهای عصبی، بهویژه بر فاز ۰ پتانسیل عمل میوسیت قلبی اثر میگذارد. این مهار جریان سدیم به سمت داخل به کاهش سرعت و عادی سازی ریتم قلب کمک می ک..
کپسول مگزیلیتین (Mexilitine) یک داروی خوراکی با دیگر نام های مکسیلیتین، مکزیلتین و مگزیلتین است که معمولا برای درمان آریتمی های بطنی، که ریتم های غیر طبیعی قلب در قسمت های پایینی قلب به نام بطن ها هستند، استفاده می شود. این دارو متعلق به کلاس داروهای شناخته شده به عنوان ضد آریتمی کلاس B1 است.
کپسول مگزیلیتین برای چه مواردی استفاده می شود؟
کپسول مگزیلیتین معمولاً برای درمان ضربان یا ریتم غیرطبیعی قلب در قسمتهای پایینی قلب به نام بطن استفاده میشود. به این آریتمی بطنی می گویند. مگزیلیتین فقط برای افرادی با آریتمی های بطنی جدی است. این دارو همچنین برای سایر شرایطی که توسط پزشک شما تعیین شده است استفاده می شود.
مکانیسم اثر کپسول مگزیلیتین
کپسول مگزیلیتین با مسدود کردن سیگنال های عصبی خاصی در قلب کار می کند. این امر ریتم غیرطبیعی قلب در بطن ها را کاهش می دهد تا ریتم طبیعی قلب ایجاد شود. مگزیلیتین با مسدود کردن کانالهای سدیم در میوسیتهای قلبی و سلولهای عصبی، بهویژه بر فاز ۰ پتانسیل عمل میوسیت قلبی اثر میگذارد. این مهار جریان سدیم به سمت داخل به کاهش سرعت و عادی سازی ریتم قلب کمک می کند.
اشکال دارویی کپسول مگزیلیتین
کپسول مگزیلیتین در اشکال دارویی زیر موجود است که از راه خوراکی مصرف می شود.
- کپسول خوراکی ۱۵۰ میلی گرم
- کپسول خوراکی ۲۰۰ میلی گرم
- کپسول خوراکی ۲۵۰ میلی گرم
فارماکودینامیک کپسول مگزیلیتین
کپسول مگزیلیتین یک داروی بی حس کننده موضعی و ضد آریتمی (کلاس B1) است که از نظر ساختاری شبیه لیدوکائین است، اما از راه خوراکی فعال و موثر است. مگزیلیتین دارای سینتیک شروع و جبران سریع است، به این معنی که در ضربان قلب آهسته تر تأثیر کمی دارند یا هیچ تأثیری ندارند و در ضربان قلب سریعتر تأثیر بیشتری دارند.
مدت زمان پتانسیل عمل را کوتاه می کند و Vmax را در سلول های نیمه دپلاریزه با پتانسیل واکنش سریع کاهش می دهد. مکسیلیتین یا مدت زمان پتانسیل عمل را تغییر نمی دهد یا آن را کاهش می دهد.
- نام تجاری متداول: Mexitil
- نام(های عمومی): mexiletine; مکسیلتین HCl; مکسیلتین هیدروکلراید
- تلفظ: mex-IL-e-teen
- طبقات دارویی: ضد آریتمی
- در دسترس بودن: فقط با نسخه پزشک موجود است
- چگونه استفاده می شود؟ کپسول خوراکی
مکانیسم عملکرد کپسول مگزیلیتین
کپسول مگزیلیتین، دوره نسوز موثر (ERP) را در فیبرهای پورکنژ در قلب کاهش می دهد. کاهش در ERP نسبت به کاهش مدت زمان پتانسیل عمل (APD) کمتر است که منجر به افزایش نسبت ERP/APD میشود. تأثیر قابل توجهی بر پتانسیل استراحت غشاء یا خودکار بودن گره سینوسی، عملکرد بطن چپ، فشار خون شریانی سیستولیک، سرعت هدایت دهلیزی (AV) یا فواصل QRS یا QT ندارد.
عوارض جانبی کپسول مگزیلیتین
شایع ترین عوارض جانبی مکسیلتین در زیر ذکر شده است. اگر هر یک از این عوارض جانبی که شما را آزار می دهد، به پزشک خود اطلاع دهید.
- تهوع و استفراغ
- سوزش سردل
- سرگیجه یا سبکی سر
- لرزش
- عصبی بودن
- عدم هوشیاری
شاید عوارض جانبی دیگری از مگزیلیتین وجود داشته باشد که در اینجا ذکر نشده است. اگر فکر می کنید که یک عارضه جانبی دارویی دارید، با پزشک خود تماس بگیرید.
عوارض جدی تر کپسول مگزیلیتین
در حالی که کمتر شایع است، جدی ترین عوارض جانبی مگزیلیتین، همراه با اقداماتی که در صورت بروز آنها باید انجام شود، در زیر توضیح داده شده است:
واکنش های آلرژیک شدید
مکزیلتین می تواند نوع خاصی از واکنش های آلرژیک به نام DRESS را ایجاد کند. DRESS مخفف عبارت Drug Reaction with Eosinophilia and Systemic Symptoms می باشد. گاهی اوقات به آن حساسیت چند عضوی نیز می گویند. این واکنشی است که می تواند قسمت های مختلف بدن از جمله کبد، کلیه ها و قلب را تحت تاثیر قرار دهد. اگر هر یک از علائم زیر را در مورد این واکنش آلرژیک جدی دارید، مصرف مکزیلتین را متوقف کنید و فورا کمک بگیرید.
- بثورات پوستی یا برجستگی های قرمز کم رنگ روی پوست به نام کهیر
- تب یا احساس بیماری عمومی
- تورم غدد لنفاوی
- تنگی نفس
- تورم در پاها، مچ پاها یا ساق پاها
- ادرار تیره رنگ
- رنگ پوست یا سفیدی چشم شما به رنگ زرد در می آید (که به آن یرقان نیز می گویند)
آسیب کبدی
آسیب کبدی که سمیت کبدی نیز نامیده می شود، در هنگام مصرف مگزیلیتین احتمال دارد رخ دهد. اگر هر یک از علائم آسیب کبدی زیر را دارید فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.
- حالت تهوع یا استفراغ
- درد معده یا شکم
- تب
- ضعف یا خستگی غیرعادی
- خارش
- از دست دادن اشتها
- مدفوع رنگ روشن
- ادرار تیره رنگ
- رنگ پوست یا سفیدی چشم شما به رنگ زرد در می آید (که به آن یرقان نیز می گویند)
اختلالات خونی
کپسول مگزیلیتین هم گلبول های سفید (که به مبارزه با عفونت ها در بدن شما کمک می کند) و هم پلاکت ها (که به تشکیل لخته های خون برای جلوگیری از خونریزی کمک می کند) را کاهش می دهد. در صورت داشتن هر یک از علائم زیر از این اختلالات خونی فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.
- تب
- کبودی یا خونریزی آسان
- ادرار صورتی، قرمز یا قهوه ای (اداره ادرار)
- مدفوع قرمز یا سیاه (به نظر می رسد قیر)
- ضعف یا خستگی غیرمعمول
- عفونت مکرر
چه کسانی نباید از کپسول مگزیلیتین استفاده کنند؟
آلرژی به مواد تشکیل دهنده: افرادی که به هر یک از مواد تشکیل دهنده در محصول حساسیت دارند، نباید مگزیلیتین مصرف کنند.
بلوک قلبی: افرادی که دارای بلوک قلبی هستند که بلوک دهلیزی بطنی (AV) نیز نامیده می شود، نباید از مکزیلتین استفاده کنند مگر اینکه ضربان ساز داشته باشند و به طور مداوم تحت نظارت باشند.
قبل از مصرف کپسول مگزیلیتین
کپسول مگزیلیتین را مصرف نکنید مگر اینکه توسط یک پزشک برای شما تجویز شده باشد. آن را طبق دستور مصرف کنید.
این دارو را با افراد دیگر به اشتراک نگذارید، حتی اگر آنها شرایطی مشابه شما داشته باشند. شاید به آنها آسیب برساند.
مگزیلیتین را دور از دسترس کودکان نگهداری کنید.
مکزیلتین می تواند بر هوشیاری یا هماهنگی شما تأثیر بگذارد. تا زمانی که متوجه نشدید مکزیلتین بر شما تأثیر می گذارد، رانندگی نکنید یا فعالیت های دیگری که نیاز به هوشیاری یا هماهنگی دارند انجام ندهید.
مکزیلتین را با غذا یا آنتی اسیدها مصرف کنید.
به پزشک خود در مورد تمام شرایط سلامتی خود و هر گونه داروهای تجویزی یا بدون نسخه (OTC)، ویتامین ها/مواد معدنی، محصولات گیاهی و سایر مکمل هایی که استفاده می کنید، اطلاع دهید. این به آنها کمک می کند تا تشخیص دهند که آیا مکسیلتین برای شما مناسب است یا خیر.
سایر داروها و مکمل ها: مگزیلیتین با سایر داروها و مکمل ها تداخل دارد. قبل از استفاده از مکزیلتین، به پزشک خود در مورد داروهای تجویزی یا بدون نسخه (OTC)، ویتامین ها/مواد معدنی، محصولات گیاهی و سایر مکمل هایی که استفاده می کنید اطلاع دهید.
بارداری: مشخص نیست که آیا مکسیلتین می تواند بر بارداری یا آسیب رساندن به نوزاد متولد نشده تأثیر بگذارد یا خیر. اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، به پزشک خود بگویید. پزشک به شما توصیه میکند که در دوران بارداری یا تلاش برای باردار شدن، مکزیلتین مصرف کنید یا خیر.
شیر دادن: کپسول مگزیلیتین وارد شیر مادر می شود. اگر شیر میدهید یا قصد شیر دادن دارید، به پزشک خود اطلاع دهید.
تداخلات دارویی کپسول مگزیلیتین
هیچ اثر متقابل شناخته شده ای بین مگزیلیتین و غذاها یا نوشیدنی ها وجود ندارد. اما هم مگزیلیتین و هم الکل می توانند خطر خونریزی را افزایش دهند. علاوه بر این، در صورت مصرف الکل در حین مصرف مکسیلتین، خطر سبکی سر و سرگیجه افزایش می یابد. بهتر است مصرف الکل را قطع کنید.
همیشه در مورد داروهای تجویزی یا بدون نسخه (OTC)، ویتامین ها/مواد معدنی، محصولات گیاهی و سایر مکمل هایی که استفاده می کنید، به پزشک خود اطلاع دهید.
به ویژه، قبل از استفاده از مگزیلیتین در مورد استفاده از هر یک از موارد زیر صحبت کنید:
- فلووکسامین، دارویی است که معمولا برای افسردگی استفاده می شود
- پروپافنون، دارویی است که برای ضربان یا ریتم غیر طبیعی قلب (آریتمی) استفاده می شود
- ریفامپین، دارویی است که معمولا برای عفونت ها استفاده می شود
- سایمتیدین، دارویی است که معمولا برای سوزش سر دل استفاده می شود
- محصولات حاوی کافئین، که اغلب در داروهای کاهش وزن آب (ادرار آور)، بیدار ماندن، سردرد و تسکین خماری یافت می شود
- تئوفیلین، دارویی است که معمولا برای درمان بیماری های ریوی استفاده می شود
- فنی توئین (دیلانتین، فنی تک، و دیگران) یا فنوباربیتال، که داروهایی هستند که معمولا برای درمان تشنج استفاده می شوند.
برخی از داروهای دیگر شاید سطح خونی مکزیلتین را تغییر دهند و بالعکس. در مورد تمام داروهایی که مصرف می کنید یا اخیراً مصرف کرده اید، به پزشک خود بگویید.
شرایط نگهداری کپسول مگزیلیتین
مگزیلیتین باید در دمای اتاق، بین ۶۸ فارنهایت تا ۷۷ فارنهایت (۲۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد) نگهداری شود. می توان آن را برای مدت زمان کوتاه تری در معرض دمای بین ۵۹ تا ۸۶ فارنهایت (۱۵ تا ۳۰ درجه سانتیگراد) قرار داد، مانند هنگام حمل و نقل. در جای خشک و خنک، در ظرف محکم بسته نگهداری شود.
نام های تجاری داروی مگزیلیتین
کپسول مگزی لینا ۲۰۰ میلی گرم – مگزیلیتین |
کپسول مگزیلیتین تووا ۱۰۰ میلی گرم |
کپسول مگزیلیتین شوسیدو ۱۰۰ میلی گرم |
کپسول مگزیل ۱۰۰ میلی گرم – مگزیلیتین |
کپسول مکیتولاید ۱۰۰ میلی گرم – مگزیلیتین |
کپسول مگزیل ۲۰۰ میلی گرم – مگزیلیتین |
کپسول مگزاریتم ۲۰۰ میلی گرم – مگزیلیتین |
کپسول نوومگزیلتین ۲۰۰ میلی گرم |
کپسول مگزیتک ۱۰۰ میلی گرم |
کپسول مگزیتون ۲۰۰ میلی گرم |
کپسول مگزیتک ۲۰۰ میلی گرم |
کپسول مگزیلران ۱۰۰ میلی گرم |
کپسول مگزیلران ۲۰۰ میلی گرم |
کپسول مگزیتون ۱۰۰ میلی گرم |
نکات پایانی
به طور کلی، کپسول مگزیلیتین می تواند یک گزینه درمانی موثر برای مدیریت آریتمی های بطنی تهدید کننده زندگی باشد، زمانی که سایر داروها بی اثر باشند. مانند هر دارویی، بیماران باید از نظر عوارض جانبی و تداخلات دارویی به دقت تحت نظر باشند و با مطالعه این مقاله از مجله سلامت داروخانه آنلاین نسبت به افزایش اطلاعات خود اقدام کنند.