آیا قهوه خوردن برای بدن مضر است؟
تاریخ آخرین آپدیت j F Y
یک نکته در مورد تمام مواد غذایی وجود دارد و آن این است که در صورت مصرف بیش از حد آن ماده غذایی می تواند برای سلامت بدن مضر باشد. یکی از مواد غذایی که امروز در این مطلب به مضرات استفاده بیش از حد آن اشاره خواهیم داشت قهوه است. بسیاری گمان می کنند قهوه بی ضر است اما بهتر است بدانیم قهوه نیز می تواند برای بدن مضراتی را به همراه داشته باشد.
قهوه چیست؟ قهوه در واقع میوه برشته شده بوته قهوه عربیکا می باشد. ما این میوه های برشته شده یا همان دانه های قهوه را پودر کرده و به عنوان قهوه استفاده می کنیم. قهوه می تواند خستگی های جسمی و ذهنی را برطرف کند و باعث هوشیاری شخص گردد. قهوه حاوی کافئین است و این ماده تاثیرات قهوه را بر روی بدن ایجاد می کند. افزایش هوشیاری و رفع خستگی ها از اثراتی است که کافئین بر بدن ما دارد. با وجود نکات مثبت قهوه در این مقاله می خواهیم به مضرات قهوه بپردازیم.
قهوه و خطرات آن برای قلب قهوه به طور مستقیم تهدیدی برای قلب ما به شمار نمی رود اما تاثیرات آن بر روی فشار خون و سیستم عصبی می تواند باعث بروز مشکلاتی برای قلب شود. افزایش فشار خون از اولی..
تاریخ آخرین آپدیت j F Y
یک نکته در مورد تمام مواد غذایی وجود دارد و آن این است که در صورت مصرف بیش از حد آن ماده غذایی می تواند برای سلامت بدن مضر باشد. یکی از مواد غذایی که امروز در این مطلب به مضرات استفاده بیش از حد آن اشاره خواهیم داشت قهوه است. بسیاری گمان می کنند قهوه بی ضر است اما بهتر است بدانیم قهوه نیز می تواند برای بدن مضراتی را به همراه داشته باشد.
قهوه چیست؟
قهوه در واقع میوه برشته شده بوته قهوه عربیکا می باشد. ما این میوه های برشته شده یا همان دانه های قهوه را پودر کرده و به عنوان قهوه استفاده می کنیم. قهوه می تواند خستگی های جسمی و ذهنی را برطرف کند و باعث هوشیاری شخص گردد. قهوه حاوی کافئین است و این ماده تاثیرات قهوه را بر روی بدن ایجاد می کند. افزایش هوشیاری و رفع خستگی ها از اثراتی است که کافئین بر بدن ما دارد. با وجود نکات مثبت قهوه در این مقاله می خواهیم به مضرات قهوه بپردازیم.
قهوه و خطرات آن برای قلب
قهوه به طور مستقیم تهدیدی برای قلب ما به شمار نمی رود اما تاثیرات آن بر روی فشار خون و سیستم عصبی می تواند باعث بروز مشکلاتی برای قلب شود. افزایش فشار خون از اولین عوارض استفاده از قهوه است. مصرف قهوه فشار خون را بالا می برد و ضربان و تپش قلب را افزایش می دهد. افراد دارای فشار خون بالا و ضربان نامنظم قلب باید از مصرف قهوه بیش از حد خودداری کنند.
قهوه و تاثیرات آن بر معده
یکی از تاثیرات قهوه بر روی معده این است که باعث شل شدن ماهیچه ها می شود و از حرکت محتویات معده به سوی روده جلوگیری می کند. همچنین اگر قهوه با معده خالی خورده شود باعث افزایش تولید اسید هیدروکلریک می گردد و ریسک ایجاد نفخ معده، دیورتیکولیت، سندروم روده تحریک پذیر و سرطان روده بزرگ را بالا می برد. کافئین موجود در قهوه نیز می تواند باعث تحریک معده و روده کوچک شود و زخم معده و بیماری کرون را ایجاد کند. کافئین در سوزش سر دل و رفلاکس معده نیز موثر است. زیاده روی در مصرف قهوه می تواند باعث یبوست در برخی افراد و اسهال در برخی دیگر گردد. به همین دلیل به مصرف متعادل این ماده توصیه می شود.
قهوه و مضرات آن برای بانوان
مطالعات نشان داده اند قهوه در زنانی که بیش از حد آن را مصرف می کنند ۲۷ درصد توانایی بارداری را کاهش می دهد. همچنین زنان باردار در صورت نوشیدن بیشتر از ۲ فنجان قهوه در روز در معرض بیشتر سقط جنین هستند زیرا کافئین به دلیل محلول در آب بودن به سرعت و راحتی وارد خون می شود و افزایش ضربان قلب و متابولیسم جنین را بالا می برد و رشد او را کند می کند.
قهوه بر چرخه قاعدگی نیز اثرگذار است. مصرف بیش ازحد قهوه می تواند باعث تاخیر در قاعدگی و یا خون ریزی زیاد شود. زنان یائسه نیز با خوردن قهوه ممکن است بیشتر حالات گر گرفتگی را تجربه کنند.
قهوه و اثرات منفی آن بر روی پوست
قهوه به دلیل داشتن کافئین، در کاهش ترشح هورمون ضد پیری بدن بسیار نقش دارد. قهوه باعث دهیدراته شدن بدن می گردد و بروز چین و چروک ها، آکنه و خشکی پوست را افزایش می دهد.
قهوه و اثرات منفی آن روی کلیه
قهوه می تواند در افراد مسن تکرر ادرار و در نهایت بی اختیاری در ادرار را به همراه داشته باشد. همچنین قهوه در صورت مصرف بیش از حد در زمان کوتاه، در ابتلا به رابدومیولیز نیز تاثیر بسیاری دارد. در این بیماری فیبرهای عضلانی آسیب می بینند و وارد جریان خون می شوند و این مسئله نارسایی کلیه و مشکلات دیگر را در پی دارد. به همین دلیل توصیه می شود مصرف قهوه در حد مجاز روزانه ۲۵۰ میلی گرم باقی بماند.
قهوه و پوکی استخوان
اگر در مصرف قهوه زیاده روی شود این مسئله بر کاهش کلسیم در بدن تاثیر می گذارد. کمبود کلسیم باعث خطر ابتلا به پوکی استخوان می شود. کافئین قهوه باعث دفع کلسیم از راه ادرار می گردد و شانس پوکی استخوان را افزایش می دهد.
قهوه و تاثیر آن بر روی روان
کافئین قهوه می تواند برای افرادی که دچار استرس و اضطراب مزمن هستند اثرات منفی داشته باشد. بسیاری پس از خوردن قهوه دچار اضطراب بیش از حد می شوند و با نشانه هایی همچون عصبانیت، ضربان قلب شدید و لرزش مواجه می شوند. این افراد باید از مصرف قهوه خودداری نمایند.
مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :
- چگونه ماسک قهوه را در خانه درست کنیم؟
- بیماری میگرن با مصرف مناسب قهوه قابل پیشگیری است!
- آیا نوشیدن قهوه بعد از الکل اثر مستی بخش الکل را از بین می برد؟
لطفا امتیاز خود را به این مقاله ثبت نمایید[کل: ۰ میانگین: ۰]