اطلاعات کامل در مورد اسکن هسته ای زنان باردار و شیرده!
تاریخ آخرین آپدیت j F Y
بسیاری از افراد در این زمینه سوال می پرسند که آیا اسکن هسته ای زنان باردار و شیرده خطرناک است یا خیر! منابع خارجی به این موضوع اشاره می کنند برای پذیرش بانوان باردار و شیرده در اسکن پزشکی هسته ای و انجام هرگونه اسکن هسته ای در زنان در سنین باروری، می بایست احتمال بارداری و توجیه معاینه مد نظر قرار گیرد.
اقدامات احتیاطی توصیه شده برای جلوگیری یا به حداقل رساندن تابش دریافتی جنین شامل توصیه های مربوط به دوران بارداری، تشعشعات پزشکی و اسکن هسته ای زنان باردار و شیرده است که توسط کمیسیون بین المللی حفاظت رادیولوژیکی قانون گذاری شده است.
اطلاعات مهم برای اسکن هسته ای زنان باردار و شیرده بسیاری از بیماران به اشتباه تصور می کنند که پرتودهی معاینه پزشکی هسته ای زمانی شروع می شود که دوربین گاما تصویربرداری را آغاز می کند و ممکن است تا پس از تجویز رادیودارو به بارداری احتمالی یا شیردهی اشاره نکنند. بنابراین، قبل از تجویز رادیوداروها، لازم است هر زن در سن باروری که خود را برای معاینه پزشکی هسته ای در زمانی که دوره قاعدگی به تاخیر افتاده یا از دست رفته است، به عنوان بار..
تاریخ آخرین آپدیت j F Y
بسیاری از افراد در این زمینه سوال می پرسند که آیا اسکن هسته ای زنان باردار و شیرده خطرناک است یا خیر! منابع خارجی به این موضوع اشاره می کنند برای پذیرش بانوان باردار و شیرده در اسکن پزشکی هسته ای و انجام هرگونه اسکن هسته ای در زنان در سنین باروری، می بایست احتمال بارداری و توجیه معاینه مد نظر قرار گیرد.
اقدامات احتیاطی توصیه شده برای جلوگیری یا به حداقل رساندن تابش دریافتی جنین شامل توصیه های مربوط به دوران بارداری، تشعشعات پزشکی و اسکن هسته ای زنان باردار و شیرده است که توسط کمیسیون بین المللی حفاظت رادیولوژیکی قانون گذاری شده است.
اطلاعات مهم برای اسکن هسته ای زنان باردار و شیرده
بسیاری از بیماران به اشتباه تصور می کنند که پرتودهی معاینه پزشکی هسته ای زمانی شروع می شود که دوربین گاما تصویربرداری را آغاز می کند و ممکن است تا پس از تجویز رادیودارو به بارداری احتمالی یا شیردهی اشاره نکنند. بنابراین، قبل از تجویز رادیوداروها، لازم است هر زن در سن باروری که خود را برای معاینه پزشکی هسته ای در زمانی که دوره قاعدگی به تاخیر افتاده یا از دست رفته است، به عنوان باردار در نظر بگیرید، مگر اینکه اطلاعاتی وجود داشته باشد که مانع بارداری شود (مثلاً هیسترکتومی یا بستن لوله های رحمی).
آیا رادیو داروها به شیر مادر منتقل می شوند؟
یکی از نگرانی هایی که در مورد اسکن هسته ای زنان باردار و شیرده در مورد انتقال رادیو داروها به شیر مادر است. در انجام بسیاری از آزمایشهای اسکن هسته ای زنان باردار و شیرده خواسته می شود که شیردهی خود را مشخص کنند، زیرا بسیاری از رادیوداروها میتوانند از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل شوند. قطع شیردهی برای اکثر مطالعات پزشکی هسته ای حداقل برای مدتی توصیه می شود. شیردهی معمولاً به مدت ۳ هفته بعد از همه رادیوداروهای ۱۳۱I و ۱۲۵I به جز هیپورات بهتر است قطع شده و برای ۲۲Na، ۶۷Ga و ۲۰۱T1 ، به مدت ۱۲ ساعت باید متوقف شود یا اینکه شیر مادر دوشیده و دور ریخته شود.
آیا امکان باردار شدن پس از اسکن هسته ای زنان باردار و شیرده وجود دارد؟
گاهی اوقات، سؤالاتی در مورد توصیه باردار شدن پس از معاینه یا درمان پزشکی هسته ای مطرح می شود. کمیسیون بینالمللی حفاظت رادیولوژیک (ICRP) توصیه میکند تا زمانی که دوز بالقوه جنین از رادیونوکلئیدهای باقیمانده کمتر از ۱ میلیگری باشد، باردار نشوند. مگر برای درمان با رادیوداروی ید یا رادیوداروهایی که با ۵۹Fe (برای مطالعات متابولیسم) یا ۷۵Se (برای تصویربرداری آدرنال) شناخته شده اند. به دلیل نیمه عمر طولانی فیزیکی این رادیونوکلئیدها و مدت اقامت طولانی آنها در بدن، توصیه می شود که به ترتیب ۶ و ۱۲ ماه از بارداری خودداری شود.
آزمایشات پزشکی هسته ای چه تفاوتی با روش های رادیولوژی تشخیصی برای بیماران باردار دارد؟
مانند روش های رادیولوژی تشخیصی، زنان باردار یا شیرده پس از انجام یک روش می تواند نگران باشند. در مورد پزشکی هستهای و اسکن هسته ای زنان باردار و شیرده ممکن است حتی نگرانتر باشد، زیرا متوجه میشوند که یک ماده رادیواکتیو در بدن آن ها وارد شده است، این ماده برای مدتی در آنجا خواهد بود و ممکن است به طور بالقوه از جفت به جنین برسد. در نتیجه، ممکن است توضیح دقیق تری برای بیمار و همسرش یا سایر افراد مناسب لازم باشد تا خطرات بالقوه تشعشعات را در نظر بگیرند. برخلاف معاینات رادیوگرافی تشخیصی، دوزهای جنین در پزشکی هسته ای عمدتاً به فعالیت انجام شده بستگی دارد و مستقل از تجهیزات تصویربرداری است.
آیا معاینه پزشکی هسته ای در بارداری مجاز است؟
حاملگی یک تناقض برای روش های اسکن هسته ای زنان باردار و شیرده، به ویژه روش های تشخیصی کوتاه مدت شامل رادیونوکلئیدها نیست، مشروط بر اینکه توجیهات بالینی قوی وجود داشته باشد و تلاش هایی برای کشف جایگزین های مربوط به پرتوهای غیریونیزان انجام شده باشد. از آنجایی که رادیونوکلئیدها در بافت های بدن زنان باردار و شیرده به جنین میرسد، هیدراتاسیون مادر و دفع مکرر می تواند دوز منتقل شده به جنین را کاهش دهد.
پرتوگیری جنین در نتیجه انتقال جفت و توزیع رادیوداروها در بافت های جنین و همچنین از تابش خارجی ناشی از رادیواکتیویته در اندام ها و بافت های مادر است. خواص فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی رادیوداروها از عوامل مهم در انتقال احتمالی جفت هستند. استفاده از فعالیتهای کوچک تر و زمان های اسکن هسته ای زنان باردار و شیرده طولانیتر می تواند دوز جذب شده برای جنین را کاهش دهد. این امر در صورتی امکان پذیر است که فرد خیلی بیمار نباشد و بتواند بی حرکت بماند. گاهی اوقات می توان توالی معاینات و انتخاب رادیودارو را برای کاهش دوز پرتو تنظیم کرد.
آیا زن باردار می تواند با رادیونوکلئید درمان شود؟
به عنوان یک قاعده، یک زن باردار نباید با یک ماده رادیواکتیو تحت درمان قرار گیرد، مگر اینکه برای نجات جان او نیاز به درمان با رادیونوکلئید باشد: در آن رویداد بسیار نادر، دوز بالقوه جذب شده و خطر برای جنین باید تخمین زده شود و به بیمار منتقل شود. تجویز پزشک ارجاع دهنده ملاحظات ممکن است شامل ختم بارداری باشد.
خرید مکمل دارویی
تا بدینجا تلاش کردیم اطلاعات کاملی را در مورد اسکن هسته ای زنان باردار و شیرده در اختیار شما قرار دهیم. برای خرید انواع مکمل دارویی می توانید به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.
نویسنده و گردآورنده: سارا شوهانی
لطفا امتیاز خود را به این مقاله ثبت نمایید[کل: ۱ میانگین: ۵]