بیماری چشم صورتی چیست؟
تاریخ آخرین آپدیت j F Y
بیماری چشم صورتی (pink eye) همان بیماری التهاب ملتحمه چشم می باشد. ملتحمه بافت نازک و شفافی است که بخش سفید چشم را پوشش می دهد و با ورود ویروس و باکتری می تواند ملتهب شود و بیماری چشم صورتی یا التهاب ملتحمه را ایجاد نماید. ورم ملتحمه مسری است و می تواند به راحتی گسترش یابد اما به ندرت جدی می شود. در مقاله پیش رو به بیماری چشم صورتی بیشتر می پردازیم.
شما می توانید جهت خرید قرص تقویت چشم از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید .
بیماری چشم صورتی چگونه ایجاد می شود؟ بیماری چشم صورتی در بیشتر مواقع بر اثر عفونت باکتریایی، ویروسی و یا حساسیت ایجاد می شود. در کودکان این مشکل می تواند به دلیل بسته بودن کانال های اشکی ایجاد گردد. بیماری چشم صورتی عارضه ای ناخوشایند است اما روی بینایی تاثیر چندانی ندارد اما برای کنترل واگیری آن و کاهش درد و ناراحتی حتما باید آن را درمان کرد.
علائم بیماری چشم صورتی این بیماری با علائم زیر می تواند خود را نشان دهد:
تغییر رنگ چشم به قرمز یا صورتی که در یک یا هر دو چشم دیده می شود. وجود احساس خارش، تحریک یا سوزش چشم ها دیدن ترشحا..
تاریخ آخرین آپدیت j F Y
بیماری چشم صورتی (pink eye) همان بیماری التهاب ملتحمه چشم می باشد. ملتحمه بافت نازک و شفافی است که بخش سفید چشم را پوشش می دهد و با ورود ویروس و باکتری می تواند ملتهب شود و بیماری چشم صورتی یا التهاب ملتحمه را ایجاد نماید. ورم ملتحمه مسری است و می تواند به راحتی گسترش یابد اما به ندرت جدی می شود. در مقاله پیش رو به بیماری چشم صورتی بیشتر می پردازیم.
شما می توانید جهت خرید قرص تقویت چشم از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید .
بیماری چشم صورتی چگونه ایجاد می شود؟
بیماری چشم صورتی در بیشتر مواقع بر اثر عفونت باکتریایی، ویروسی و یا حساسیت ایجاد می شود. در کودکان این مشکل می تواند به دلیل بسته بودن کانال های اشکی ایجاد گردد. بیماری چشم صورتی عارضه ای ناخوشایند است اما روی بینایی تاثیر چندانی ندارد اما برای کنترل واگیری آن و کاهش درد و ناراحتی حتما باید آن را درمان کرد.
علائم بیماری چشم صورتی
این بیماری با علائم زیر می تواند خود را نشان دهد:
- تغییر رنگ چشم به قرمز یا صورتی که در یک یا هر دو چشم دیده می شود.
- وجود احساس خارش، تحریک یا سوزش چشم ها
- دیدن ترشحات سفید یا سبز غلیظ و رشته ای از چشم ها
- ملتهب شدن پلک ها
- وجود احساس ناخوشایند در یک یا هر دو چشم
- ترشح مایعات شفاف و رقیق و افزایش ریزش اشک
- چسبیدن پلک ها به هم در هنگام صبح
- تار شدن دید
عوامل موثر در بروز بیماری چشم صورتی:
همانطور که اشاره شد ویروس ها، باکتری ها و حساسیت از جمله مواردی هستند که می توانند منجر به این بیماری شوند اما گاه ورود مواد شیمیایی و یا جسم خارجی به چشم می تواند باعث شود التهاب ملتحمه یا چشم صورتی ایجاد شود.
التهاب ملتحمه ناشی از عفونت ویروسی یا باکتریایی چگونه ایجاد می شود؟
چشم صورتی زمانی که ناشی از ویروس باشد در بیشتر مواقع در اثر آدنوویروس ایجاد می شود اما ویروس های دیگری همچون هرپس سیمپلکس (ویروس تبخال) یا واریسلا زوستر (varicella-zoster) نیز می توانند عامل آن باشند. گاهی نیز چشم صورتی می تواند در اثر ابتلا به کرونا در فرد ایجاد شود. سرماخوردگی و سایر عفونت های تنفسی نیز می توانند در ایجاد التهاب ملتحمه یا چشم صورتی نقش داشته باشند. گاهی استفاده از لنزهای کثیف نیز می تواند التهاب ملتحمه باکتریایی ایجاد کند.
انتقال عفونت ملتحمه ویروسی و باکتریایی با تماس مستقیم و غیرمستقیم با ترشحات چشم فرد آلوده می تواند ایجاد شود.
حساسیت چگونه باعث ایجاد بیماری چشم صورتی می شود؟
التهاب ملتحمه ناشی از حساسیت هر دو چشم را درگیر می کند. این حساسیت ناشی از حساسیت به گرده گل است. در این حالت عامل حساسیت زا باعث می شود مواد التهابی مانند هیستامین در لایه مخاطی چشم ترشح شود و باعث قرمز یا صورتی شدن چشم شود. علائم دیگری که همراه حساسیت رخ می دهد می تواند التهاب چشم ها، ریزش اشک، خارش شدید، عطسه و آبریزش بینی باشد. این مشکل به طور معمول با تجویز قطره های چشمی ضد حساسیت برطرف می گردد.
چشم صورتی ناشی از تحریک چگونه است؟
گاهی عامل ایجاد چشم صورتی ورود مواد شیمیایی و یا جسمی خارجی به چشم می باشد. حتی شستن و تمیز کردن چشم برای خارج کردن این اجسام یا مواد می تواند باعث تحریک چشم گردد. زمانی که چشم صورتی بر اثر این عوامل ایجاد شود چشم ها پر از اشک می شوند و مخاط بسیاری ترشح می کنند. این مشکل معمولا پس از یک روز برطرف می شود. اما توجه داشته باشید اگر با یک شستشوی ساده علائم چشم صورتی برطرف نشد یا ماده شیمیایی سوزش آوری مانند قلیاب وارد چشم شد باید به سرعت به پزشک یا متخصص چشم مراجعه نمود. زمانیکه علامت تحریک چشم از بین نمی رود نشان از این دارد که ماده شیمیایی یا جسم خارجی هنوز در چشمان شما وجود دارد و باید آن را بیرون آورد زیرا عدم درمان آسیب های جبران ناپذیری به چشم می زند.
چشم صورتی چگونه تشخیص داده می شود؟
درمان چشم صورتی با معاینه کامل چشم و شنیدن سابقه پزشکی بیمار توسط پزشک امکان پذیر است. به ندرت پیش می آید که نیاز به آزمایش ترشحات چشم باشد مگر در مواردی که چشم دچار ترشحات غیرعادی، چرک و یا درگیری قرنیه باشد.
چشم صورتی چگونه درمان می شود؟
درمان چشم صورتی با توجه به وضعیت چشم توسط پزشک توصیه می شود و می تواند به شکل های زیر باشد:
- استفاده از پماد یا قطره آنتی بیوتیک یا استروئید
- تجویز قطره چشمی یا قرص ضد ویروس
- استفاده از قطره چشمی ضد حساسیت
- استفاده از اشک مصنوعی
راه های پیشگیری از ابتلا به چشم صورتی:
- از دست زدن به چشم ها پرهیز کنید.
- دست ها را مرتب بشویید.
- از دستمال و لیف های تمیز برای شستن و یا پاک کردن صورت استفاده کنید.
- روبالشتی خود را در فواصل کوتاهتری بشویید.
- ابزارهای مربوط به چشم و لوازم آرایشی خود را با کسی به اشتراک نگذارید.
مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :
- آیا تورم پلک چشم نشان دهنده مشکلات جدی است؟
- منظور از پیرچشمی چیست و چگونه درمان می شود؟
- علت درد چشم چیست؟
مجله سلامت داروخانه آنلاین محصولات زیر را به شما پیشنهاد می دهد :
- کپسول مگاویژن پلاس هلث اید
- کپسول اوژن یوروویتال
- سافت ژل آی ویت پلاس هلث اید
لطفا امتیاز خود را به این مقاله ثبت نمایید[کل: ۰ میانگین: ۰]