راهکارهای مهم برای مراقبت از چشم
تاریخ آخرین آپدیت j F Y
بینایی یکی از مهم ترین ابزارهای انسان برای برقراری ارتباط با دنیای پیرامون است. بینایی ممکن است در طول زمان و با افزایش سن دستخوش تغییر شود. از طرفی کار مداوم با رایانه و تلفن همراه می تواند تبعاتی برای چشم ها به همراه داشته باشد. در مقاله امروز به معرفی راهکارهایی برای مراقبت از چشم می پردازیم.
شما می توانید جهت خرید قرص تقویت چشم از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.
چگونه از چشم ها مراقبت کنیم؟ برای محافظت و مراقبت از چشم ها راه های متفاوتی وجود دارد. در ادامه به مهم ترین راهکارهای مهم برای مراقبت از چشم اشاره خواهیم کرد:
چشم ها را منظم معاینه کنید توصیه می شود حتی در صورت دید مناسب و بدون مشکل هر از گاهی چشم ها را توسط پزشک معاینه کنید. در سنین ۱۸ تا ۶۴ سالگی حتی بدون وجود علائم حداقل دو سال یکبار یا سالی ۱ بار و در سنین بالاتر از ۶۵، حداقل سالی یک بار اینکار را انجام دهید.
مواد غذایی مفید مصرف کنید رژیم غذایی می تواند نقش مستقیمی در سلامت چشم ها داشته باشد. توصیه می شود از مواد غذایی حاوی مواد زیر استفاده کنید:
آستاکسانتین این ماده نوعی کاروت..
تاریخ آخرین آپدیت j F Y
بینایی یکی از مهم ترین ابزارهای انسان برای برقراری ارتباط با دنیای پیرامون است. بینایی ممکن است در طول زمان و با افزایش سن دستخوش تغییر شود. از طرفی کار مداوم با رایانه و تلفن همراه می تواند تبعاتی برای چشم ها به همراه داشته باشد. در مقاله امروز به معرفی راهکارهایی برای مراقبت از چشم می پردازیم.
شما می توانید جهت خرید قرص تقویت چشم از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.
چگونه از چشم ها مراقبت کنیم؟
برای محافظت و مراقبت از چشم ها راه های متفاوتی وجود دارد. در ادامه به مهم ترین راهکارهای مهم برای مراقبت از چشم اشاره خواهیم کرد:
چشم ها را منظم معاینه کنید
توصیه می شود حتی در صورت دید مناسب و بدون مشکل هر از گاهی چشم ها را توسط پزشک معاینه کنید. در سنین ۱۸ تا ۶۴ سالگی حتی بدون وجود علائم حداقل دو سال یکبار یا سالی ۱ بار و در سنین بالاتر از ۶۵، حداقل سالی یک بار اینکار را انجام دهید.
مواد غذایی مفید مصرف کنید
رژیم غذایی می تواند نقش مستقیمی در سلامت چشم ها داشته باشد. توصیه می شود از مواد غذایی حاوی مواد زیر استفاده کنید:
-
آستاکسانتین
این ماده نوعی کاروتنوئید است و باعث دفع مواد سمی، خنثی کردن آنتی اکسیدان ها و افزایش جریان خون می شود. آستاکسانتین و لوتئین و زآگزانتین می توانند با عبور از سدخونی شبکیه وارد چشم ها شوند و از آن محافظت کنند. برای تامین این ماده می توانید خرچنگ آب شیرین، خرچنگ دریایی، ماهی آزاد و میگو مصرف کنید.
-
لوتئین و زآگزانتین
این دو کاروتنوئید در شبکیه چشم یافت می شوند و از سلول های شبکیه در برابر آلودگی، آسیب های ناشی از نور و عوامل خارجی محافظت می کنند. زرده تخم مرغ و سبزیجات برگ دار از منابع این دو ماده هستند.
-
ویتامین A
این ویتامین باعث بهبود عملکرد قرنیه و ملتحمه می شود. انبه، کدو، سیب زمینی شیرین، هویج و فلفل قرمز از منبع های این ویتامین هستند.
-
ویتامین E
این ویتامین خواص آنتی اکسیدانی دارد و باعث خنثی شدن تاثیر رادیکال های آزاد می گردد. از طرفی این ویتامین، اکسید شدن چربی های قرنیه را کاهش می دهد و با اتساع عروق باعث بهبود جریان خون در چشم می شود. تخمه آفتابگردان، چغندر، اسفناج، بادام و بادام زمینی و… حاوی این ویتامین هستند.
-
ویتامین C
از آنجا که سوخت و ساز چشم ها بالاست و انرژی بالایی مصرف می کنند به همین دلیل به آنتی اکسیدان های بیشتری نیاز دارند. ویتامین C آنتی اکسیدانی قوی است و در احیای سایر آنتی اکسیدان های چشم مثل ویتامین E نقش مهمی دارد. توت فرنگی، فلفل دلمه ای و سبزیجات خانواده کلم حاوی این ویتامین هستند.
-
اسیدهای چرب امگا ۳
امگا ۳ در سلامت لکه زرد شبیکه و آبرسانی، به چشم کمک می کند و بر تقویت کلی قرنیه و تیزبینی اثرگذار است. این ماده در ماهی های چرب، مغزها و دانه ها موجود است.
-
زینک و مس
زینک می تواند ویتامین A را از کبد به قرنیه منتقل کند و در تولید ملانین چشم موثر است. گوشت پرندگان، گوشت قرمز و صدف حاوی زینک هستند.
مس نیز نقش محافظت کننده برای اعصاب چشمی دارد و باعث حفظ سلامت شبکیه چشم می شود. مغزها، دانه ها، جگر، قلوه و ماهی صدفی حاوی این ماده اند.
شما می توانید جهت خرید قرص زینک از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.
از چشم ها در برابر نور آبی محافظت کنید
نور آبی هم می تواند از صفحه نمایش تلفن همراه و رایانه، و هم از نور خورشید به چشمان ما برسد. اگر ۱۵ دقیقه بدون عینک آفتابی در مقابل نور آفتاب باشید مانند این می ماند که ۱۵ ساعت از رایانه استفاده کرده اید. بنابراین باید در مقابل نور آفتاب عینک آفتابی بزنید و در مقابل رایانه از عینک مخصوص نور آبی استفاده کنید.
ورزش کنید
ورزش کردن برای کل بدن و به خصوص چشم ها مفید است زیرا باعث افزایش جریان خون به مشیمیه می گردد. مشیمیه در بین قرنیه و صلبیه قرار دارد و مواد مغذی و اکسیژن را به به چشم ها می رساند. ورزش کمک می کند جریان خون در این ناحیه بهبود یابد.
سیگار را ترک کنید
سیگار کشیدن نقش مخربی بر ساختارهای اصلی چشم مانند لکه زرد چشم، عدسی و قرنیه دارد و به مرور باعث بیماری های چشمی و ضعف بینایی می گردد. سیگار کشیدن می تواند باعث افزایش سرعت تخریب منابع ویتامین C در زلالیه و یا در بخش های بدن شود. از طرفی سیگار کشیدن می تواند تولید رادیکال های آزاد مخرب را افزایش دهد، باعث کاهش آنتی اکسیدان های محافظ چشم شود و در جریان خون به چشم و سایر اعضای بدن اختلال ایجاد کند. همه این موارد تاثیرات مخربی روی چشم ها دارند.
از قانون ۲۰-۲۰-۲۰ استفاده کنید
قانون به این صورت است که باید هر ۲۰ دقیقه ای که به صفحه نمایش موبایل یا رایانه نگاه می کنید ۲۰ ثانیه به جسمی در ۲۰ فوتی (۶ متر) خود نگاه کنید. به کار بردن این قانون باعث می شود فشار روی چشم ها کاهش یابد و چشم ها کمتر آسیب ببینند.
سخن پایانی
راهکارهای مراقبت از چشم بسیار ساده هستند اما در عین سادگی می توانند تاثیرات مهمی در بهبود عملکرد و سلامت چشم ها داشته باشند. بنابراین سعی کنید با به کار بستن این راهکارها و توجه به مشکلاتی که در سنین مختلف برای چشم ها به وجود می آیند به سلامت چشم ها یاری رسانید. مراجعه به پزشک و معاینه چشم ها در کنار این راهکارها می تواند از سلامت چشمان شما محافظت نماید.
مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :
- بیماری چشم صورتی چیست؟
- آیا تورم پلک چشم نشان دهنده مشکلات جدی است؟
- علت درد چشم چیست؟
مجله سلامت داروخانه آنلاین محصولات زیر را به شما پیشنهاد می دهد :
- کپسول ژلاتینی امگا ویژن داروسازی دانا
- کپسول اوژن یوروویتال
- سافت ژل ویژن فول لوتئین پلاس ویواتیون
لطفا امتیاز خود را به این مقاله ثبت نمایید[کل: ۰ میانگین: ۰]