رژیم غذای کامل و هر آنچه باید در موردش بدانید
تاریخ آخرین آپدیت j F Y
همواره تاکید می شود که افراد از مواد غذایی به شکل طبیعی خود استفاده کنند و کمتر به سراغ غذاهای فرآوری شده بروند. در برخی از رژیم ها مانند رژیم غذای کامل، این توصیه، اصل آن رژیم می باشد. رژیم غذایی سالم است بر پایه مصرف غذاهای سالم شکل گرفته است و می تواند باعث سلامت جسم و طول عمر گردد. در ادامه این مطلب به این رژیم و نحوه انجام آن اشاره خواهیم کرد.
شما می توانید جهت خرید مکمل غذایی و رژیمی از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.
رژیم غذایی کامل چیست؟ رژیم غذایی کامل تاکید دارد که از غذاها در طبیعی ترین شکل خود یعنی بدون تصفیه و فرآوری استفاده شود. اصول غذایی این رژیم به شرح زیر است:
مواد غذایی با کمترین فرآوری باید مصرف شوند. مصرف محصولات حیوانی باید محدود شود. مصرف گیاهان مانند میوه جات، سبزیجات، حبوبات، دانه ها، مغزها و غلات کامل باید در اولویت باشد. از غذاهای تصفیه شده مانند آرد سفید، شکر افزوده، روغن های فرآوری شده نباید استفاده گردد. مواد غذایی محلی و ارگانیک بیشتر استفاده شود. در این رژیم از چه مواد غذایی می توان استفاده کرد؟ میوه ها سبزیجات حبو..
تاریخ آخرین آپدیت j F Y
همواره تاکید می شود که افراد از مواد غذایی به شکل طبیعی خود استفاده کنند و کمتر به سراغ غذاهای فرآوری شده بروند. در برخی از رژیم ها مانند رژیم غذای کامل، این توصیه، اصل آن رژیم می باشد. رژیم غذایی سالم است بر پایه مصرف غذاهای سالم شکل گرفته است و می تواند باعث سلامت جسم و طول عمر گردد. در ادامه این مطلب به این رژیم و نحوه انجام آن اشاره خواهیم کرد.
شما می توانید جهت خرید مکمل غذایی و رژیمی از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.
رژیم غذایی کامل چیست؟
رژیم غذایی کامل تاکید دارد که از غذاها در طبیعی ترین شکل خود یعنی بدون تصفیه و فرآوری استفاده شود. اصول غذایی این رژیم به شرح زیر است:
- مواد غذایی با کمترین فرآوری باید مصرف شوند.
- مصرف محصولات حیوانی باید محدود شود.
- مصرف گیاهان مانند میوه جات، سبزیجات، حبوبات، دانه ها، مغزها و غلات کامل باید در اولویت باشد.
- از غذاهای تصفیه شده مانند آرد سفید، شکر افزوده، روغن های فرآوری شده نباید استفاده گردد.
- مواد غذایی محلی و ارگانیک بیشتر استفاده شود.
در این رژیم از چه مواد غذایی می توان استفاده کرد؟
- میوه ها
- سبزیجات
- حبوبات
- دانه ها
- سبزیجات نشاسته ای مانند سیب زمینی و کدو حلوایی
- چربی های سالم مانند آووکادو و روغن زیتون
- پروتئین های بدون چربی
- پروتئین های گیاهی مانند توفو و تمپه
- نوشیدنی ها مانند آب، قهوه، چای و آب گازدار
- شیرهای گیاهی شیرین نشده مانند شیر نارگیل و شیر بادام
- غلات کامل مانند برنج قهوه ای، جو دوسر نورد شده و جو
- ادویه ها و سبزی های معطر مانند ریحان، رزماری، زردچوبه، کاری، فلفل سیاه و نمک
- چاشنی ها مانند سس سالسا، خردل، مخمر تغذیه ای، سس سویا، سرکه و آب لیمو
در رژیم غذایی کامل چه مواد غذایی نباید استفاده شوند؟
در رژیم غذایی کامل همانطور که گفته شد فرد باید مصرف مواد غذایی فرآوری شده و حاوی مواد افزودنی را محدود کند. سعی کنید از مواد غذایی زیر در رژیم غذایی کامل استفاده نکنید:
- فست فود
- غلات تصفیه شده مانند برنج سفید، ماکارونی سفید، نان سفید
- شیرینکننده های مصنوعی
- قندها و شیرینی های افزوده مانند شکر، نوشابه، آب میوه، شیرینی
- محصولات حیوانی فراوری شده مانند سوسیس و کالباس
- غذاهای بسته بندیشده و آماده مانند چیپس و غذاهای منجمد
- غذاهای فراوری شده وگان مانند گوشتهای گیاهی همچون تافومیت، پنیرهای مصنوعی، کره های گیاهی
رژیم غذایی کامل چه فوایدی برای بدن دارد؟
رژیم غذایی کامل به دلیل اینکه حاوی میوه ها و سبزیجات است و از طرفی در آن مواد غذایی مضر استفاده نمی شود در حفظ سلامت در بلند مدت و پیشگیری از بیماری هایی مانند سرطان و دیابت بسیار اثرگذار است. در ادامه با فواید این رژیم بیشتر آشنا می شوید:
تامین مواد مغذی برای بدن
بسیاری افراد به دلیل تغذیه نادرست، در بدن با کمبود موادی مانند ویتامین C، ویتامین A، منیزیم و پتاسیم مواجه هستند. این مواد نقش مهمی در جلوگیری از ابتلا به بیماری های سرطان، دیابت، فشار خون بالا و بیماری های قلبی دارند. بنابراین با مصرف مواد غذایی کامل می توان تمام ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز را به بدن رساند و از بروز این بیماری ها پیشگیری کرد.
دسترسی بدن به مواد شیمیایی گیاهی یا فیتوکمیکال ها
فیتوکمیکال ها ترکیب های گیاهی فعال از نظر بیولوژیکی هستند که در غذاهای گیاهی کامل و فرآوری نشده وجود دارند. از جمله فیتوکمیکال ها می توان به لیکوپن، آنتوسیانین و تروستیلبن اشاره کرد که برای بدن بسیاری ضروری می باشند.
دریافت فیبر
رژیم غذایی کامل به دلیل اینکه سرشار از غذاهای گیاهی است می تواند فیبر بالایی به بدن برساند. فیبر برای سلامت روده بسیار ضروری است و باکتری های مفید روده را تغذیه می کند. همچنین فیبر در مقابله با بیماری های قلبی و دیابت نیز نقش موثری دارد. غذاهای گیاهی فیبر محلول و نامحلول دارند و می توانند به کنترل قند، چربی خون و وزن کمک کنند.
تامین چربی های مفید
در غذاهای گیاهی چربی های مفیدی مانند امگا ۳ و چربی تک سیر نشده، وجود دارند که برای بدن مفیدند. بنابراین با خوردن این مواد چربی های مفید را به بدن می رسانید و بدن سالم تری خواهید داشت.
کاهش مصرف افزودنی ها
در رژیم غذایی کامل، غذاها در طبیعی ترین حالت خود مصرف می شوند و فاقد قند، چربی یا سدیم افزوده هستند. بنابراین رژیم غذایی کامل باعث افزایش بی رویه این مواد در بدن نمی شود.
سلامت مغز
مغز انسان حدود ۲۵ درصد از کل انرژی دریافتی از غذاها را مصرف می کند. برای بهبود عملکرد مغز باید از غذاهای کامل و فرآوری نشده استفاده شود. یکی از رژیم های توصیه شده برای سلامت مغز رژیم MIND است که مطالعه ای نشان داده افرادی که این رژیم را دریافت می کنند ۵۳ درصد کمتر دچار آلزایمر می شوند. رژیم غذایی کامل از آنجا که همانند رژیم MIND از غذاهای سالم در رژیم استفاده می کند می تواند در سلامت مغز نقش مهمی داشته باشد.
جلوگیری از اضافه وزن
رژیم غذایی کامل حاوی فیبر بالایی است. همچنین مصرف غذاهای فرآوری شده در این رژیم ممنوع است. این دو عامل نقش مهمی در کاهش وزن دارند.
جلوگیری از بروز بیماری ها
رژیم غذایی کامل می تواند نقش مهمی در کنترل بیماری های زیر داشته باشد:
- بیماری های قلبی: در مطالعه ای بر روی بیش از ۲۰۰ هزار نفر نشان داده شد رژیم غذایی کامل می تواند باعث کاهش احتمال بروز بیماری های قلبی شود.
- سرطان: پیروی از رژیم غذایی گیاهی می تواند از بروز برخی سرطان ها مانند سرطان دستگاه گوارش و کولورکتال جلوگیری کند.
- دیابت: مطالعه انجام شده روی بیش از ۲۰۰ هزار نفر نشان داده کسانی که از رژیم غذایی کامل استفاده می کنند ۳۴ درصد کمتر در معرض ابتلا به دیابت قرار دارند.
- زوال شناختی: رژیم غذایی کامل به دلیل داشتن ترکیبات گیاهی و آنتی اکسیدان ها می تواند به کاهش یا جلوگیری از ابتلا به زوال شناختی و آلزایمر کمک کند.
مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :
- آیا رژیم آنابولیک باعث کاهش چربی و وزن بدن می شود؟
- رژیم کانادایی چگونه به کاهش وزن کمک می کند؟
- رژیم فلکسترین؛ بایدها و نبایدها
لطفا امتیاز خود را به این مقاله ثبت نمایید[کل: ۰ میانگین: ۰]