والدین سمی به چه افرادی گفته می شود؟
تاریخ آخرین آپدیت j F Y
والدین اولین افرادی هستند که کودک پس از تولد و در روند رشد خود با آنها مواجه می شود. والدین مانند هر انسان دیگری در معرض بسیاری محرومیت ها، کمبودها و شکست ها بوده اند و می توانند مسائل روانی خاصی را با خود همراه داشته باشند. والدین سمی به پدر و مادرهایی گفته می شود که با بهره گیری از سبک های نادرست تربیتی به صورت خواسته یا ناخواسته به فرزند خود آسیب می رسانند.
ویژگی های والدین سمی رفتار والدین سمی در طول زمان باعث بروز مشکلات هیجانی و روانی بسیاری برای فرزند آنها می گردد. در این مطلب به معرفی ویژگی های والدین سمی می پردازیم.
تقاضای رسیدگی بیش از حد یکی از ویژگی های مهم والدین سمی این است که توقع دارند فرزندشان به آنها رسیدگی بیش از حد داشته باشد. شاید این مسئله به ظاهر باعث پیوند بین آنها گردد اما این پیوند یک پیوند انگلی است که به مرور وقت و انرژی فرزند را می گیرد و باعث می شود او وقت کافی برای رشد و یادگیری مهارت های دیگر نداشته باشد.
مدام انتقاد و سرزنش می کنند برای همه والدین لحظاتی در زندگی پیش می آید که ناچار باشند فرزند خود را سرزنش و نقد کنند اما وا..
تاریخ آخرین آپدیت j F Y
والدین اولین افرادی هستند که کودک پس از تولد و در روند رشد خود با آنها مواجه می شود. والدین مانند هر انسان دیگری در معرض بسیاری محرومیت ها، کمبودها و شکست ها بوده اند و می توانند مسائل روانی خاصی را با خود همراه داشته باشند. والدین سمی به پدر و مادرهایی گفته می شود که با بهره گیری از سبک های نادرست تربیتی به صورت خواسته یا ناخواسته به فرزند خود آسیب می رسانند.
ویژگی های والدین سمی
رفتار والدین سمی در طول زمان باعث بروز مشکلات هیجانی و روانی بسیاری برای فرزند آنها می گردد. در این مطلب به معرفی ویژگی های والدین سمی می پردازیم.
تقاضای رسیدگی بیش از حد
یکی از ویژگی های مهم والدین سمی این است که توقع دارند فرزندشان به آنها رسیدگی بیش از حد داشته باشد. شاید این مسئله به ظاهر باعث پیوند بین آنها گردد اما این پیوند یک پیوند انگلی است که به مرور وقت و انرژی فرزند را می گیرد و باعث می شود او وقت کافی برای رشد و یادگیری مهارت های دیگر نداشته باشد.
مدام انتقاد و سرزنش می کنند
برای همه والدین لحظاتی در زندگی پیش می آید که ناچار باشند فرزند خود را سرزنش و نقد کنند اما والدین سمی اینکار را به کرات انجام می دهند و باعث می شوند عزت نفس و اعتماد به نفس فرزند آنها آسیب ببیند. فرزندان والدین سمی تا مرز بی کفایتی و انفعال پیش می روند و از اشتباهات در زندگی گریزانند.
احساسات خود را در اولویت قرار می دهند
والدین سمی گمان می کنند نیازها و خواسته های آنها در اولویت است. آنها می خواهند فرزندان کارهای آنها را تایید کنند و تنها در جهت برآورده شدن خواسته های آنها قدم بردارند. پدر و مادر سمی در تصمیم گیری های زندگی تنها خود را در نظر می گیرند و انتظار دارند فرزند آنها تصمیمات آنها را بپذیرد.
رویاهای خود را در زندگی فرزندشان دنبال می کنند
والدین سمی از فرزندان خود به عنوان پلی برای رسیدن به آرزوهای خود استفاده می کنند. آنها علاقه و استعداد فرزند خود را نادیده می گیرند و تمایل دارند فرزندشان در مسیری که آنها مشخص کرده اند قدم بردارد تا به رویاهایی که خود به آنها نرسیده اند دست یابند.
بی توجهی به نظرات و ایده های فرزندان
والدین سالم به فرزند خود اجازه می دهند تا ایده ها و نظرات خود را بیان کند و ترسی از ابراز آنها نداشته باشند. آنها با ایجاد فضای مناسب به فرزندان خود تفکر انتقادی را می آموزند. والدین سمی این فضا را به فرزند خود نمی دهند و از فرزند خود انتظار دارند تنها مقلد آنها باشد و سلیقه ها و نظرات او نیز مشابه آنها باشد.
حد و مرز ارتباطی خود با فرزند را حفظ نمی کنند
والدین سمی مدام در مسائل فرزندان خود دخالت می کنند. مفهموم حریم خصوصی برای آنها تعریف نشده است و هیج حد و مرزی برای خود و فرزندشان قائل نیستند. این مسئله خصوصا در دوران نوجوانی که فرزند با مفهوم استقلال آشنا می شود بسیار مهم است. دخالت های والدین سمی استقلال فرزند را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث اختلال در آن می شود. فرزندان به دلیل اینکه استقلال خود را در خطر می بینند اکثرا دچار مشکل با والدین خود می شوند.
انتظارات غیر واقع بینانه از فرزندان دارند
والدین سمی عقیده دارند فرزندان آنها مدیونشان می باشند. آنها انتظار خدمت رسانی همیشگی از آنها دارند و توقع دارند فرزند آنها همیشه در دسترشان باشد و نیازهای آنها را برآورده کند.
شما را درگیر مسائل بین خود می کنند
برخی والدین با گزارش کردن اطلاعت و اسرار زناشویی خود به فرزندشان از آنها انتظار دارند منبع پشتیبانی احساسی برای آنها باشند. این مسئله باعث می شود فرزند ناچار شود نقش حامی برای آنها ایفا کند و یا با دخالت بی مورد در مسائل باعث مشکلات خانوادگی گردد.
از راه پول و ایجاد حس گناه کودک خود را کنترل می کنند
بسیاری از والدین سمی با دادن هدیه های گران قیمت به فرزند خود او را زیر دین قرار می دهند تا در اختیار آنها باشند. فرزند این والدین به دلیل اینکه از سمت آنها از لحاظ مالی بسیار تامین شده احساس گناه می کند تا برخلاف خواست آنها عمل کند.
اجازه ابراز احساسات به فرزند خود نمی دهند
والدین سمی به فرزندان خود اجازه نمی دهند تا هیجانات و احساسات مثبت و منفی خود را به درستی نشان دهد. این مسئله باعث اختلال های روحی و روانی جبران ناپذیری برای فرزندان آنها می گردد و باعث می شود آنها در بزرگسالی نیز نتوانند احساسات خود را ابراز کنند.
مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطلب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :
- سندرم شخصیت اصلی چیست؟
- هایپرلکسیا چیست؟
- سندرم ایمپاستر چیست؟
لطفا امتیاز خود را به این مقاله ثبت نمایید[کل: ۰ میانگین: ۰]