۳روش خانگی برای درمان سوختگی های سطحی

تاریخ آخرین آپدیت j F Y
گاهی برخی سوختگی های پوست سطحی می باشند و نیازی به مراجعه به بیمارستان ندارند. سوختگی بسیار دردناک است اما می توان با استفاده از ترفندهایی درون خانه به تسکین و درمان سوختگی، کاهش آسیب سوختگی و خطر عفونت یاری رساند.
درمان سوختگی در خانه بیشتر سوختگی های درجه یک و دو را می توان در خانه درمان کرد اما در سوختگی های شدید درجه ۳ و ۴ حتما باید به پزشک مراجعه نمود. در ادامه با درمان سوختگی های سطحی در خانه بیشتر آشنا خواهیم شد.
سوختگی با آب جوش سوختگی با آب جوش می تواند بسیار متداول باشد. درقدم اول برای جلوگیری از سوختگی بیشتر باید سریع تماس با منبع سوختگی را قطع کنید و اگر آب جوش روی لباس شما ریخته آن را در صورتی که به پوست نچسبیده از تن در آورید. سپس پوست را حدود ده دقیقه زیر آب سرد قرار دهید. جای سوختگی را مرطوب نگه دارید و برای تامین رطوبت آن می توانید از لوسیون های حاوی آلوئه ورا استفاده نمایید. از استفاده از خمیردندان، روغن پخت و پز و یا کره خودداری نمایید. برای تسکین درد نیز می توانید از مسکن هایی مانند استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده نمایید. در نهایت نیز بهت..

تاریخ آخرین آپدیت j F Y

گاهی برخی سوختگی های پوست سطحی می باشند و نیازی به مراجعه به بیمارستان ندارند. سوختگی بسیار دردناک است اما می توان با استفاده از ترفندهایی درون خانه به تسکین و درمان سوختگی، کاهش آسیب سوختگی و خطر عفونت یاری رساند.

درمان سوختگی در خانه

بیشتر سوختگی های درجه یک و دو را می توان در خانه درمان کرد اما در سوختگی های شدید درجه ۳ و ۴ حتما باید به پزشک مراجعه نمود. در ادامه با درمان سوختگی های سطحی در خانه بیشتر آشنا خواهیم شد.

سوختگی با آب جوش

سوختگی با آب جوش می تواند بسیار متداول باشد. درقدم اول برای جلوگیری از سوختگی بیشتر باید سریع تماس با منبع سوختگی را قطع کنید و اگر آب جوش روی لباس شما ریخته آن را در صورتی که به پوست نچسبیده از تن در آورید. سپس پوست را حدود ده دقیقه زیر آب سرد قرار دهید. جای سوختگی را مرطوب نگه دارید و برای تامین رطوبت آن می توانید از لوسیون های حاوی آلوئه ورا استفاده نمایید. از استفاده از خمیردندان، روغن پخت و پز و یا کره خودداری نمایید. برای تسکین درد نیز می توانید از مسکن هایی مانند استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده نمایید. در نهایت نیز بهتر است محل را با باند استریل بپوشانید تا از پوست مراقبت شود.

سوختگی با روغن

پس از سوختگی با روغن، بهترین کار قرار دادن محل سوخته شده زیر آب خنک تا چند دقیقه می باشد. پس از آن می توانید محل سوختگی را تمیز کنید و از آلوئه ورا، کرم های آنتی بیوتیک یا عسل بر روی ناحیه استفاده نمایید. شاید لازم باشد چند بار موضع را در طول روز تمیز کرده و مواد تسکین دهنده را روی آن ناحیه استفاده نمایید. هر بار با دست های تمیز اینکار را انجام دهید تا خطر عفونت وجود نداشته باشد و اگر احساس کردید این مواد باعث تحریک ناحیه سوخته شده یا پوست اطراف سوختگی می شوند از مصرف آن مواد خودداری کنید و محل را از آن ماده پاک نمایید.

درمان سوختگی

سوختگی با بخار

بخار به دلیل گرمای خود می تواند باعث سوزش پوست شود. سوختگی با بخار لایه بیرونی پوست را کمتر تحت تاثیر قرار می دهد اما باعث سوختگی شدید در لایه های زیرین پوست می شود. این مسئله می تواند این تصور را ایجاد کند سوختگی چندان شدید نمی باشد در حالی که پوست در لایه های زیرین آسیب دیده است.
برای درمان سوختگی با بخار ابتدا منبع بخار را از پوست دور کنید. با آب خنک ناحیه سوخته را۲۰ دقیقه خنک نمایید. از هیچ پماد یا مرهمی استفاده نکنید. لباس ها و جواهرات را از نزدیک ناحیه سوخته شده دور کنید و سوختگی را با پارچه خشک تمیز یا بانداژ ببندید. اگر صورت یا چشم های شما در معرض بخار بوده اند برای کاهش تورم به صورت عمودی بنشینید.

از چه موادی نباید برای درمان سوختگی استفاده نمود؟

برخی درمان های قدیمی معمولا برای سوختگی پیشنهاد می شوند که مناسب نیستند و باید از آنها پرهیز کرد:

  • کره: شواهد کمی برای اثربخشی کره وجود دارد. کره حتی ممکن است سوختگی را بدتر کند. کره باعث حفظ گرمای سوختگی می شود و می تواند باکتری های مضر به همراه داشته باشد و باعث آلودگی پوست شود.
  • روغن ها: روغن ها و حتی روغن نارگیل باعث درمان سوختگی نمی شود. انواع روغن ها مانند نارگیل، زیتون و روغن های پخت و پز باعث به دام افتادن گرما در پوست می شوند و ممکن است سوختگی را بیشتر کنند.
  • سفیده تخم مرغ: استفاده از سفیده تخم مرغ نیز می تواند باعث ایجاد عفونت باکتریایی شود. همچنین تخم مرغ واکنش آلرژیک ایجاد می کند و به همین دلیل نباید از ان استفاده کرد.
  • یخ: یخ و آب سرد می توانند باعث تحریک ناحیه شوند. یخ حتی اگر به درستی استفاده نشود می تواند باعث سوختگی سرد شود.
  • خمیر دندان: خمیردندان استریل نیست و هیچ شواهدی مبنی بر اثربخشی آن بر روی سوختگی وجود ندارد. خمیردندان می تواند سوختگی را تحریک کند و ناحیه را مستعد عفونت سازد.

سوختگی

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

  • اگر سوختگی با تب همراه شد.
  • اگر زخم ناشی از سوختگی دردناک یا بدبو بود.
  • قطر سوختگی بیش از ۶ سانتی متر باشد.
  • سوختگی در ناحیه صورت، دست، باسن یا کشاله ران ایجاد شده باشد.
  • سوختگی از نوع درجه سوم باشد.
  • از آخرین تزریق واکسن کزاز ۵ سال گذشته باشد.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطلب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

  • چگونه آفتاب سوختگی را در خانه درمان کنیم؟
  • آفتاب سوختگی چه مشکلاتی را برای پوست به وجود می آورد؟
  • چگونه ادرار سوختگی کودکان را درمان کنیم؟

لطفا امتیاز خود را به این مقاله ثبت نمایید[کل: ۰ میانگین: ۰]