۷ خاصیت قارچ صدفی برای بدن

تاریخ آخرین آپدیت j F Y
قارچ صدفی گونه ای از قارچ می باشد که در بیشتر قسمت های دنیا یافت می شود. قارچ صدفی در نواحی معتدل و گرمسیر رشد می کند و از موادی که در حال پوسیدن هستند مانند درخت های پوسیده شده تغذیه می کند. حدود۴۰ نوع قارچ صدفی وجود دارد و همه انواع آن خوراکی می باشند. قارچ صدفی به دلیل خواص بی شمار خود در سلامتی بدن، از قرن های پیش در طب سنتی استفاده می شده است.
ارزش غذایی قارچ صدفی قارچ صدفی حاوی فیبر، پروتئین نیاسین، فولات، زینک، پتاسیم و فسفر می باشد. آنتی اکسیدان و ویتامین D نیز در این قارچ موجود است و فواید بسیاری برای سلامتی بدن دارد. قارچ صدفی همچنین کربوهیدرات کمی دارد و مناسب افرادی است که از رژیم کم کربوهیدرات استفاده می کنند. در ادامه به برخی از مهم ترین ویژگی های قارچ صدفی اشاره خواهیم کرد.
منبع غنی آنتی اکسیدان قارچ صدفی سرشار از آنتی اکسیدان است. ترکیبات فنلی یافت شده در عصاره قارچ صدفی P. ostreatus مانند کلروژنیک اسید، نارینژنین و گالیک اسید خواص آنتی اکسیدانی بسیاری برای بدن دارد. آمینو اسید ارگوتیونین که اثرات آنتی اکسیدانی قوی دارد نیز در قارچ صدفی موجود..

تاریخ آخرین آپدیت j F Y

قارچ صدفی گونه ای از قارچ می باشد که در بیشتر قسمت های دنیا یافت می شود. قارچ صدفی در نواحی معتدل و گرمسیر رشد می کند و از موادی که در حال پوسیدن هستند مانند درخت های پوسیده شده تغذیه می کند. حدود۴۰ نوع قارچ صدفی وجود دارد و همه انواع آن خوراکی می باشند. قارچ صدفی به دلیل خواص بی شمار خود در سلامتی بدن، از قرن های پیش در طب سنتی استفاده می شده است.

ارزش غذایی قارچ صدفی

قارچ صدفی حاوی فیبر، پروتئین نیاسین، فولات، زینک، پتاسیم و فسفر می باشد. آنتی اکسیدان و ویتامین D نیز در این قارچ موجود است و فواید بسیاری برای سلامتی بدن دارد. قارچ صدفی همچنین کربوهیدرات کمی دارد و مناسب افرادی است که از رژیم کم کربوهیدرات استفاده می کنند. در ادامه به برخی از مهم ترین ویژگی های قارچ صدفی اشاره خواهیم کرد.

منبع غنی آنتی اکسیدان

قارچ صدفی سرشار از آنتی اکسیدان است. ترکیبات فنلی یافت شده در عصاره قارچ صدفی P. ostreatus مانند کلروژنیک اسید، نارینژنین و گالیک اسید خواص آنتی اکسیدانی بسیاری برای بدن دارد. آمینو اسید ارگوتیونین که اثرات آنتی اکسیدانی قوی دارد نیز در قارچ صدفی موجود است. آزمایش های انجام گرفته بر روی حیوانات نشان داده است عصاره این قارچ در کاهش آسیب های کبدی ناشی از مواد شیمیایی سمی موثر است. همچنین این گیاه بر کاهش مارکرهای التهابی خاصی از جمله مالون دی آلدئید در موش های مسن موثر بوده است. اگرچه تحقیقات آزمایشگاهی بر روی حیوانات نشان داده خواص آنتی اکسیدانی قارچ صدفی از آسیب به سلول ها محافظت می کند اما برای تایید اثربخشی آن بر روی انسان ها هنوز به مطالعات زیادی نیاز است.

قارچ صدفی

موثر بر قند خون

محققان بر این باورند که قارچ صدفی ممکن است بتواند به تنظیم سطح قند خون یاری رساند. مطالعه ای بر روی ۲۲ فرد مبتلا و غیر مبتلا به دیابت نوع دوم نشان داد مصرف پودر P. ostreatus سطح قند خون این افراد را بعد از غذا خوردن کاهش داده است. نویسندگان این مقاله عقیده داشتند مصرف این قارچ از تولید برخی پروتئین ها که قند خون را افزایش می دهد جلوگیری می کند و مصرف قند توسط بافت های بدن را نیز افزایش می دهد. بررسی دیگری نیز بر روی ۲۷ مرد مبتلا به دیابت نوع ۲ و فشار خون بالا نشان داد با خوردن روزانه ۳ گرم پودر P. ostreatus در سه ماه، کاهش قابل توجهی در هموگلوبین A1c (نشانگر کنترل طولانی مدت قند خون) دیده شده است.

تقویت کننده سیستم ایمنی بدن

تاثیر عصاره قارچ صدفی بر سیستم ایمنی بدن به چند شکل می تواند باشد. پلوران که نوعی فیبر بتاگلوکان است و از P. ostreatus گرفته می شود خواص تعدیل کننده برای سیستم ایمنی بدن دارد. مطالعات نشان داده اند پلوران نقش موثری در بهبود علائم عفونت های مکرر دستگاه تنفسی در کودکان دارد و همچنین از بروز عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی در ورزشکاران جلوگیری می کند. همچنین در مطالعه دیگری بر روی ۴۱ نفر و در مدت ۸ هفته نشان داده شد که در قیاس با دارونما مصرف روزانه مکمل قارچ صدفی می تواند مولکول اینترفرون گاما را فعال سازد. این مولکول در محافظت از بدن در برابر عفونت نقش مهمی ایفا می کند و سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد. با وجود تحقیقات بسیار هنوز نیاز به مطالعات بیشتری بر روی اثربخشی قارچ صدفی بر روی سیستم ایمنی بدن می باشد.

موثر در سلامت قلب

قارچ صدفی می تواند با اثرگذاری بر روی کلسترول، قند خون و فشار خون بالا به بهبود سلامت قلب یاری رساند. قارچ صدفی حاوی فیبرهایی به نام بتاگلوکان است که در سلامت قلب نقش مهمی دارد. بتاگلوکان ها با تخمیر توسط باکتری های روده و تولید اسیدهای چرب زنجیره کوتاه باعث کاهش کلسترول در خون می شوند. در یک آزمایش کنترل شده تصادفی کوچک بر روی ۲۰ نفر و در سال ۲۰۱۱ نشان داده شد افرادی که سوپی حاوی ۳۰ گرم P. ostreatus خشک را در ۲۱ روز مصرف کردند سطح پایین تری گلیسیرید، کلسترول کل و میزان کلسترول LDL اکسیده شده در مقایسه با دارونما داشتند. کاهش این عوامل می تواند از ریسک ابتلا به حملات قلبی بکاهد اما همچنان برای تایید این مسئله به تحقیقات بیشتری نیاز است.

قارچ صدفی

خواص ضد تومور

تحقیقات آزمایشگاهی و حیوانی نشان داد قارچ صدفی می تواند اثرات ضد توموری داشته باشد. این خاصیت قارچ صدفی در مورد انسان ها هنوز به اثبات نرسیده است.

اثرات ضد التهابی

قارچ صدفی حاوی ترکیبات ضد التهاب می باشد و در مطالعه انجام شده بر روی موش ها در سال ۲۰۲۰ نشان داده شده عصاره قارچ صدفی می تواند در کاهش التهاب القا شده پنجه موثر باشد.

مفید برای روده

مطالعه انجام شده بر روی موش ها در سال ۲۰۲۱ نشان داد در موش های چاقی که در رژیم آنها از قارچ صدفی استفاده شده بود رشد باکتری های بیماری زا کاهش و تولید اسیدهای چرب مفید با زنجیره کوتاه در روده افزایش یافته بوده است.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطلب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

  • فواید شگفت آور قارچ شیتاکه بر پوست، مو و سلامتی!

مجله سلامت داروخانه آنلاین محصول زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

  • کپسول قارچ دارویی شیتاکه ماشروم مِد

لطفا امتیاز خود را به این مقاله ثبت نمایید[کل: ۰ میانگین: ۰]