۷ دلیل که بیوتین برای سلامتی شما مهم است
همه ما می دانیم که بیوتین یکی از انواع ویتامین های B محلول در آب می باشد که دارای خاصیت های بسیار مهم و مؤثری برای افراد می باشد از جمله این که به بدن افراد کمک می کند تا غذا را به انرژی تبدیل کند. علاوه بر این، تحقیقات صورت گرفته در این زمینه، هم چنین نشان داده اند که استفاده از مکمل بیوتین برای بانوان به ویژه در دوران بارداری و شیردهی بسیار مفید و دارای اهمیت بالایی می باشد.
همان طور که ذکر کردیم، بیوتین یکی از انواع ویتامین های گروه B می باشد که تحت عنوان ویتامین B7 نیز شناخته می شود. علاوه بر این، از دیگر خواص و ویژگی های استفاده از ترکیب و مکمل بیوتین این است که افراد می توانند برای کمک به تقویت و سلامت مو، پوست و ناخن های خود از آن استفاده کنند. چرا که استفاده از این مکمل، می تواند از چین و چروک های موجود در پوست افراد و هم چنین افتادگی پوست و از طرفی دیگر نیز از شکنندگی ناخن های فرد و ریزش و سفید شدن موهای آن ها جلوگیری کند و بدین ترتیب، زمینه لازم را برای تقویت، سلامتی، شادابی و استحکام آن ها فراهم کند.
در این مقاله همه چیزهایی را که باید افراد در مورد بیوتین بدانند، از جمله هف..
همه ما می دانیم که بیوتین یکی از انواع ویتامین های B محلول در آب می باشد که دارای خاصیت های بسیار مهم و مؤثری برای افراد می باشد از جمله این که به بدن افراد کمک می کند تا غذا را به انرژی تبدیل کند. علاوه بر این، تحقیقات صورت گرفته در این زمینه، هم چنین نشان داده اند که استفاده از مکمل بیوتین برای بانوان به ویژه در دوران بارداری و شیردهی بسیار مفید و دارای اهمیت بالایی می باشد.
همان طور که ذکر کردیم، بیوتین یکی از انواع ویتامین های گروه B می باشد که تحت عنوان ویتامین B7 نیز شناخته می شود. علاوه بر این، از دیگر خواص و ویژگی های استفاده از ترکیب و مکمل بیوتین این است که افراد می توانند برای کمک به تقویت و سلامت مو، پوست و ناخن های خود از آن استفاده کنند. چرا که استفاده از این مکمل، می تواند از چین و چروک های موجود در پوست افراد و هم چنین افتادگی پوست و از طرفی دیگر نیز از شکنندگی ناخن های فرد و ریزش و سفید شدن موهای آن ها جلوگیری کند و بدین ترتیب، زمینه لازم را برای تقویت، سلامتی، شادابی و استحکام آن ها فراهم کند.
در این مقاله همه چیزهایی را که باید افراد در مورد بیوتین بدانند، از جمله هفت مزیت اصلی استفاده از آن برای سلامتی توضیح داده شده است.
بیوتین چیست؟
همان طور که در بالا نیز بیان شد، می توان گفت که بیوتین یکی از ویتامین های گروه B است که به عنوان ویتامینB7 نیز شناخته می شود. علاوه بر این، زمانی نیز به آن کوآنزیم R و ویتامین H می گفتند. H مخفف Haar und Haut است که به زبان آلمانی به معنای مو و پوست است. همان طور که گفتیم بیوتین نوعی ترکیب محلول در آب است، به این معنی که بدن آن را ذخیره نمی کند و علاوه بر این، دارای عملکردهای بسیار مهم و زیادی در بدن است.
مکمل مورد بررسی در این جا، علاوه بر کارکردهایی که معرفی شد هم چنین برای عملکرد چندین آنزیم معروف به کربوکسیلازها نیز ضروری است. این آنزیم های حاوی بیوتین در مسیرهای متابولیکی مهمی از قبیل تولید گلوکز و اسیدهای چرب شرکت می کنند.
حال ممکن است بپرسیم که میزان مصرف روزانه از مکمل مورد نظر به چه صورتی می باشد؟ در پاسخ باید گفت که معمولاً میزان مصرف توصیه شده از مکمل بیوتین، ۵ میکروگرم در روز برای نوزادان و ۳۰ میکروگرم برای بزرگسالان است. این در حالی است که این میزان در زنان شیرده به مقدار ۳۵ میکروگرم در روز می رسد. لازم است ذکر شود که میزان کمبود بیوتین در بدن افراد نسبتاً نادر است. با این حال، برخی از گروه ها مانند زنان باردار ممکن است کمبود آن را در اشکال خفیف تجربه کنند. افراد باید در جریان باشند که خوردن تخم مرغ خام نیز ممکن است باعث کمبود بیوتین در بدن شود، علی رغم این که فرد باید تخم مرغ زیادی را برای مدت زمانی طولانی مصرف کند. چرا که سفیده تخم مرغ خام حاوی پروتئینی به نام آویدین است که به بیوتین متصل شده و از جذب بیوتین به بدن جلوگیری می کند. آویدین در حین پخت غیر فعال می شود.
خلاصه: لازم است بیان کنیم که بیوتین یک ویتامین B محلول در آب است که برای متابولیسم انرژی می تواند بسیار مهم باشد. کمبود آن در بدن بسیار نادر است، اگرچه با مصرف طولانی مدت تخم مرغ خام همراه است. حال در ادامه بحث به بررسی مهم ترین ویژگی ها و خصوصیات مکمل مورد نظر پرداخته می شود.
۱- مکمل بیوتین دارای نقش بسیار کلیدی و مؤثری در متابولیسم درشت مغذی ها می باشد؛ بیوتین از جمله مکمل ها و ترکیباتی است که استفاده از آن برای تولید انرژی در بدن بسیار مهم و مؤثر است. به عنوان مثال، چندین آنزیم برای عملکرد صحیح بدن به این مکمل نیاز دارند. این آنزیم ها در متابولیسم کربوهیدرات ها، چربی ها و هم چنین پروتئین ها نقش دارند. آن ها مراحل مهمی را در فرآیندهای متابولیک این مواد مغذی آغاز می کنند. به طور کلی می توان هم چنین بیان کرد که بیوتین در موارد زیر نیز دارای نقش و عملکرد بسیار مهمی می باشد:
– گلوکونئوژنز: این مسیر متابولیک تولید گلوکز را از منابعی به جز کربوهیدرات ها مانند اسیدهای آمینه را امکان پذیر می کند. علاوه بر این، آنزیم های حاوی بیوتین نیز می توانند به شروع این فرآیند کمک کنند.
– سنتز اسیدهای چرب: بیوتین به آنزیم هایی کمک می کند که واکنش های مهم برای تولید اسیدهای چرب را فعال می کنند.
– تجزیه اسیدهای آمینه: آنزیم های حاوی بیوتین در متابولیسم چندین اسید آمینه مهم از جمله لوسین نقش دارند.
خلاصه: می توان بیان کرد که بیوتین از جمله مهم ترین مکمل های مورد نیاز بدن افراد می باشد که به تولید انرژی در بدن کمک می کند. علاوه بر این، می تواند تعدادی از آنزیم های دخیل در متابولیسم کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین ها را پشتیبانی کند.
۲- از جمله دومین خاصیت و ویژگی مهمی که مکمل مورد بررسی بر عهده دارد این است که می تواند به تقویت ناخن های افراد کمک کرده و از شکننده شدن آن ها جلوگیری کند. باید توجه داشته باشیم که ناخن های شکننده، ناخن هایی هستند که بسیار ضعیف می باشند و به راحتی خرد می شوند، شکافته می شوند و یا ترک می خورند. تحقیقات صورت گرفته در این زمینه نشان داده اند که این اختلال، نوعی بیماری شایع است که تخمین زده می شود حدود ۲۰ درصد از جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار داده است. در این رابطه طبق نظر کارشناسان، مکمل بیوتین می تواند برای کمک به بهبود و تقویت ناخن های شکننده افراد و هم چنین جلوگیری از شکننده شدن آن ها بسیار مفید و مؤثر باشد. در یک مطالعه صورت گرفته، به ۸ نفر با ناخن های شکننده، روزانه ۲٫۵ میلی گرم بیوتین به مدت ۶ تا ۱۵ ماه داده شد. در نهایت، نتایج حاصل شده نشان داد که ضخامت ناخن ها در هر ۸ شرکت کننده ۲۵ درصد بهبود یافت. علاوه بر این، شکافتن ناخن نیز در آن ها کاهش پیدا کرد.
علاوه بر این، در این راستا هم چنین مطالعه دیگری روی ۳۵ نفر از افراد با ناخن های شکننده نشان داد که ۲٫۵ میلی گرم بیوتین در روز به مدت ۱٫۵ تا ۷ ماه باعث بهبود علائم در ۶۷ درصد از شرکت کنندگان شده است. با این حال، این مطالعات کوچک بودند و به انجام تحقیقات بیش تری نیاز بوده است.
خلاصه: ناخن های شکننده، ناخن هایی هستند که به راحتی شکسته می شوند و حتی ممکن است که، شکافته یا ترکیده شوند. حال، افراد در صورت ابتلا به این اختلالات و عوارض در ناخن های خود، می بایست که با استفاده از مکمل های بیوتین به تقویت و استحکام ناخن های خود کمک کنند.
۳- از دیگر خواص و ویژگی استفاده از مکمل مورد بررسی در این متن یعنی بیوتین این است که استفاده از آن برای تقویت و سلامتی موهای فرد مناسب و مفید است؛ بدین طریق که افراد می توانند همواره با مصرف کردن بیوتین اغلب به افزایش رشد موهای خود کمک کرده و موهای سالم تر و قوی تری را داشته باشند و در برابر هر گونه اختلالی در موهای خود از قبیل ریزش و یا سفید شدن موها و هم چنین شکننده شدن تار موهای خود جلوگیری کنند. اگرچه که با کمال تعجب، شواهد بسیار کمی برای حمایت از این موضوع وجود دارد. با این حال، کمبود بیوتین ممکن است منجر به ریزش موهای فرد شود که این نشان دهنده این است که این ویتامین می تواند برای مو بسیار مهم باشد. در حالی که اغلب بیوتین به عنوان یک درمان جایگزین برای ریزش مو به بازار عرضه می شود، حال، باید گفت که تنها افرادی که کمبود واقعی بیوتین دارند از مکمل مورد نظر سود قابل توجهی می برند. این که آیا رشد مو را در افراد سالم بهبود می بخشد یا خیر، هنوز مشخص نشده است.
خلاصه: ادعا می شود که بیوتین باعث رشد مو و موهای سالم می شود، اما شواهد انجام شده در این زمینه بسیار ضعیف هستند. با این حال، شواهد اگرچه که نشان داده اند کمبود این مکمل با ریزش مو مرتبط است و کسانی که واقعاً کمبود مو دارند می توانند برای کمک به بهبود از انواع مکمل های سرشار از بیوتین سود ببرند ولی برای افرادی که دارای موهای سالمی می باشند هیچ گونه تضمینی برای رشد موهای آن ها انجام نمی شود.
۴- از دیگر خواص و ویژگی هایی که بیوتین به عنوان نوعی مکمل تقویتی برای افراد به ویژه خانم ها دارد این است که در دوران بارداری و شیردهی نقش بسیار مهمی را در تقویت بدن آن ها بر عهده دارد؛ به همین دلیل است که مصرف بیوتین در دوران بارداری و شیردهی مهم و بسیار توصیه شده است. به خاطر این که، این مراحل زندگی با افزایش نیاز به این ویتامین در این نوع افراد، همراه بوده است.
در واقع، در این باره هم چنین تخمین زده شده است که تا ۵۰ درصد از زنان باردار ممکن است دچار کمبود خفیف بیوتین در بدن خود شوند. این بدان معنی است که این میزان کمبود ممکن است تا حدودی بر روی سلامت آن ها تأثیر بگذارد، اما به آن اندازه ای شدید نیست که علائم و عوارض قابل توجهی را در فرد ایجاد کند. طبق بررسی ها و مطالعات انجام شده، گمان می رود که این کمبودها به دلیل تجزیه سریع تر بیوتین در بدن در طول دوران بارداری رخ می دهد.
علاوه بر این، یک دلیل اصلی دیگر، برای نگرانی در این زمینه این است که مطالعات حیوانی نشان داده است که کمبود بیوتین در دوران بارداری ممکن است باعث نقص مادرزادی شود. با این وجود، افراد باید همواره به یاد داشته باشند که همیشه قبل از مصرف مکمل ها در دوران بارداری و در دوران شیردهی با پزشک یا متخصص تغذیه خود مشورت کنند و بدون مشورت با پزشک مورد نظر خود، از مصرف هر گونه مکملی خودداری کنند چرا که ممکن است عوارض غیر قابل جبرانی را برای آن ها و یا نوزاد آن ها به همراه داشته باشد.
خلاصه: خانم ها باید این نکته را در نظر داشته باشند که اگر در طی دوران بارداری و یا شیردهی خود می باشند، نیاز بدن آن ها به بیوتین می تواند افزایش پیدا کند. به گونه ای که ۵۰ درصد از زنان ممکن است در دوران بارداری کم تر از نیاز خود این ویتامین را دریافت کنند.
۵- از جمله دیگر خواص و ویژگی ناشی از مصرف بیوتین که باید به آن اشاره کنیم این است که استفاده از آن می تواند سطح قند خون را در بیماران مبتلا به دیابت کاهش دهد؛ همه ما می دانیم که دیابت نوع ۲ یک بیماری متابولیک است و با سطوح بالای قند خون و اختلال در عملکرد انسولین مشخص می شود. به گونه ای که محققان زیادی، چگونگی تاثیر مکمل های بیوتین بر سطح قند خون را در مبتلایان به دیابتی های نوع ۲ بررسی کرده اند. حال، برخی از شواهد نشان داده اند که غلظت بیوتین در خون ممکن است در افراد مبتلا به دیابت در مقایسه با افراد سالم کمتر باشد. علاوه بر این، مطالعات انجام شده بر روی بیماران دیابتی که بیوتین به تنهایی به آن ها داده شده است، نتایج متفاوتی را ارائه کرده است. با این حال، چندین مطالعه کنترل شده در این زمینه نیز نشان می دهد که مکمل های بیوتین، همراه با کروم معدنی، ممکن است سطح قند خون را در برخی از افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کاهش دهد.
خلاصه: افراد باید در جریان باشند که وقتی ترکیب بیوتین با کروم ترکیب می شود، ممکن است به کاهش سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند.
۶- ششمین ویژگی و خواص استفاده از مکمل بیوتین در این متن، این است که ممکن است بتواند برای پوست مفید باشد و به زیبایی و لطافت آن کمک های بسیار مؤثری کند.
اگرچه که نقش بیوتین در سلامت پوست به خوبی شناخته نشده است. با این حال، مشخص شده است که فرد در صورت کمبود این مکمل در بدن، دچار بثورات پوستی قرمز و پوسته پوسته شود. برخی از مطالعات انجام شده در این زمینه، هم چنین نشان می دهد که کمبود بیوتین ممکن است گاهی اوقات باعث اختلال پوستی به نام درماتیت سبورئیک شود که به عنوان کلاهک گهواره نیز شناخته می شود. علاوه بر این، تحقیقات دیگری نیز نشان داده اند که نقش بیوتین در سلامت پوست ممکن است به تأثیر آن بر متابولیسم چربی مربوط باشد، که برای پوست مهم است و ممکن است در صورت کمبود بیوتین مختل شود.
شواهدی وجود ندارد که نشان دهد بیوتین سلامت پوست را در افرادی که به کمبود این ویتامین دچار نیستند، بهبود می بخشد.
خلاصه: افراد مبتلا به کمبود بیوتین ممکن است علاوه بر مشکلات مربوط به ناخن ها و مو، هم چنین مشکلات پوستی را نیز تجربه کنند. با این حال، هیچ مدرکی مبنی بر فواید این ویتامین برای پوست در افرادی که کمبود بیوتین ندارند وجود ندارد. بنابراین، افرادی که دچار کمبود بیوتین می باشند می توانند با استفاده از این مکمل، به تقویت و سلامتی و زیبایی پوست خود کمک های بسیار مؤثری کنند.
۷- از دیگر ویژگی ها و خصوصیت های استفاده از مکمل بیوتین در افراد این است که این مکمل می تواند بر مولتیپل اسکلروزیس تأثیرات بسیار مؤثری داشته باشد.
مولتیپل اسکلروزیس و یا به عبارتی دیگر MS یک بیماری خود ایمنی است. در بیماری ام اس، پوشش محافظ رشته های عصبی در مغز، نخاع و چشم ها آسیب دیده یا از بین می رود. این غلاف محافظ میلین نامیده می شود و تصور می شود که بیوتین عامل مهمی در تولید آن باشد. یک مطالعه مقدماتی انجام شده بر روی ۲۳ فرد مبتلا به ام اس پیشرونده، استفاده از دوزهای بالای بیوتین آزمایش شده است و نتایج حاصله حاکی از آن است که بیش از ۹۰ درصد از شرکت کنندگان درجاتی از بهبود بالینی را داشته اند.
در حالی که این یافته ها و مطالعات انجام شده در این زمینه، به مطالعه بسیار بیش تری نیاز دارد، حداقل دو کار آزمایی تصادفی سازی و کنترل شده در افراد مبتلا به ام اس پیشرونده انجام شده است. نتایج نهایی منتشر نشده است، اما نتایج اولیه امیدوار کننده است.
خلاصه: می توان بیان کرد که دوزهای بالای بیوتین برای درمان مولتیپل اسکلروزیس، به عنوان یک بیماری جدی که سیستم عصبی مرکزی را تحت تاثیر قرار می دهد، نوید بخش است.
کدام غذاها حاوی بیوتین هستند؟
بیوتین در طیف گسترده ای از غذاها یافت می شود، بنابراین کمبود واقعی آن در بدن بسیاری از افراد نادر است. غذاهایی که به ویژه منابع خوبی هستند عبارتند از: گوشت های اندام مانند جگر و کلیه، مخمر، زرده تخم مرغ، پنیر، حبوبات، مانند سویا و بادام زمینی، سبزیجات، گل کلم، قارچ، آجیل و کره آجیل و غیره.
علاوه بر این، لازم به ذکر است که بیان کنیم که باکتری های روده افراد نیز به نوبه خود مقداری از بیوتین را تولید می کنند. هم چنین بیوتین، به عنوان یک مکمل، به تنهایی یا به عنوان جزئی از مکمل های ویتامینی ترکیبی موجود است.
خلاصه: بسیاری از غذاهای مورد استفاده روزانه افراد، حاوی مقادیر قابل توجهی بیوتین هستند. باید بیان کنیم که بیوتین علاوه بر وجود داشتن در انواع غذاها، به عنوان نوعی از مکمل نیز موجود است. علاوه بر این، باکتری های روده فرد نیز می توانند آن را تولید کنند.
ایمنی و عوارض جانبی
در رابطه با عوارض و اختلالات ناشی از مصرف بیوتین باید بیان کنیم که بیوتین بسیار ایمن در نظر گرفته شده است و تا به حال هیچ گونه عارضه جدی از مصرف آن گزارش نشده است. حتی دوزهای بزرگ تا ۳۰۰ میلی گرم در روز برای درمان مولتیپل اسکلروزیس منجر به عوارض جانبی نامطلوب نشده است. برای درک این موضوع، ۳۰۰ میلی گرم، ۱۰۰۰۰ برابر دوز توصیه شده ۳۰ میکروگرمی برای بزرگسالان است. از آن جایی که این ویتامین از نوع محلول در آب می باشد، مقادیر اضافی آن در بدن، از طریق ادرار دفع می شود.
با این حال، برخی گزارش های دیگری نیز از بیوتین با دوز بالا وجود دارد که نتایج عجیبی را در آزمایش های تیروئید ایجاد می کند، بنابراین افراد باید در جریان باشند که چنان چه در حال حاضر از داروهای تیروئید استفاده میکنند، حتماً باید قبل از استفاده با پزشک خود مشورت کنند.
خلاصه: لازم به ذکر است بیان شود که بیوتین حتی در دوزهای بسیار بالا نیز بسیار ایمن به نظر می رسد. به گونه ای که هیچ عوارض جانبی شناخته شده ای ازمصرف مکمل های حاوی بیوتین وجود ندارد.
نتیجه گیری
همان طور که در متن بالا اشاره شد، بیوتین یک از انواع ویتامین های گروه B است و با نام B7 شناخته می شود. این نوع ترکیب و یا مکمل، می تواند نقش بسیار مهمی در متابولیسم کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین ها داشته باشد.
بسیاری از مزایای سلامتی بالقوه آن بر اساس شواهد ضعیف است. با این وجود، ممکن است برای سلامتی و تقویت پوست، مو و ناخن های افراد دارای اثرات و خاصیت های بسیار مهمی باشد. علاوه بر این، زنان باردار یا شیرده ممکن است به بیوتین بیش تری نیاز داشته باشند. دوزهای بالا نیز به عنوان یک درمان بالقوه برای مولتیپل اسکلروزیس در حال بررسی است. افرادی که به بیماری های مزمن و خاصی از قبیل سرطان، دیابت، فشار خون و غیره مبتلا هستند و یا در حال استفاده از داروهای خاصی می باشند، باید در مصرف مکمل مورد نظر احتیاط کرده و میزان مصرف مکمل مورد نظر را مطابق با دستورات پرشک خود انجام دهند.
علاوه بر این، افراد هم چنین می توانند بیوتین را در طیف گسترده ای از غذاهایی که روزانه مصرف می کنند، پیدا کنند، بنابراین کمبود واقعی آن بسیار نادر است. به همین دلیل، مکمل های حاوی بیوتین احتمالاً برای افراد سالمی که یک رژیم غذایی متعادل و سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی بر اساس غذای واقعی می خورند، فواید قابل توجهی ندارند.