۹ عامل موثر در خواب زیاد

تاریخ آخرین آپدیت j F Y
هر فرد بالغ روزانه به مقدار ۶ تا ۸ ساعت خواب کامل نیاز دارد. گاهی با وجود خواب کافی شخص احساس خستگی می کند و همچنان تمایل دارد بخوابد. توصیه می شود در صورت طولانی شدن این مسئله به پزشک مراجعه گردد زیرا خواب زیاد خود یک بیماری محسوب نمی شود اما می تواند نشان دهنده مشکلی دیگر باشد.
شما می توانید برای خرید انواع قرص خواب از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید .
خواب زیاد چه علائمی در فرد دارد؟ فرد چندین بار در طول روز به خواب می رود. با وجود خواب ۹ ساعته در طول شب، فرد تمایل به خوابیدن در طول روز دارد. فرد نیاز به چرت های کوتاه در طول روز دارد اما پس از آن سرحال نمی گردد. فرد به سختی از خواب بلند می شود. پس از خواب احساس گیجی و پرخاشگری دارد. چه عواملی بر خواب زیاد فرد تاثیر دارند؟ عوامل بسیاری از روحی و روانی تا جسمی می توانند باعث شوند فرد تمایل زیادی به خوابیدن داشته باشد. در ادامه به برخی از مهم ترین آنها می پردازیم:
بیماری قلبی برخی از بیماری ها همانند بیماری های قلبی می توانند باعث شوند شما در طول روز انرژی کافی برای انجام کارهای خود نداشته باشید و..

تاریخ آخرین آپدیت j F Y

هر فرد بالغ روزانه به مقدار ۶ تا ۸ ساعت خواب کامل نیاز دارد. گاهی با وجود خواب کافی شخص احساس خستگی می کند و همچنان تمایل دارد بخوابد. توصیه می شود در صورت طولانی شدن این مسئله به پزشک مراجعه گردد زیرا خواب زیاد خود یک بیماری محسوب نمی شود اما می تواند نشان دهنده مشکلی دیگر باشد.

قرص خوابشما می توانید برای خرید انواع قرص خواب از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید .

خواب زیاد چه علائمی در فرد دارد؟

  • فرد چندین بار در طول روز به خواب می رود.
  • با وجود خواب ۹ ساعته در طول شب، فرد تمایل به خوابیدن در طول روز دارد.
  • فرد نیاز به چرت های کوتاه در طول روز دارد اما پس از آن سرحال نمی گردد.
  • فرد به سختی از خواب بلند می شود.
  • پس از خواب احساس گیجی و پرخاشگری دارد.

چه عواملی بر خواب زیاد فرد تاثیر دارند؟

عوامل بسیاری از روحی و روانی تا جسمی می توانند باعث شوند فرد تمایل زیادی به خوابیدن داشته باشد. در ادامه به برخی از مهم ترین آنها می پردازیم:

بیماری قلبی

برخی از بیماری ها همانند بیماری های قلبی می توانند باعث شوند شما در طول روز انرژی کافی برای انجام کارهای خود نداشته باشید و نیاز به خواب را در خود احساس کنید. بنابراین اگر با وجود خواب کافی بدنتان خسته است و دلتان می خواهد مدام استراحت کنید حتما با پزشک خود این مسئله را در میان بگذارید تا شرایط قلبی شما بررسی شود.

دیابت

اشخاصی که دیابت یا قند خون دارند نیز با خستگی روزانه بسیار مواجه می شوند و انرژی کمتری برای انجام فعالیت های خود دارند. دلیل این مسئله این است که قند در بدن فرد مبتلا، به انرژی تبدیل نمی شود و این مسئله باعث کاهش انرژی فرد می گردد.

کم خونی

زمانیکه گلبول های قرمز خون کاهش یابد اکسیژن خون نیز کم می شود و زمانیکه اکسیژن به سلول های بدن نرسد انرژی شخص کاسته می شود و فرد نیاز بسیاری به خواب دارد.

کم کاری تیروئید

عملکرد صحیح غده تیروئید کمک می کند تا سرعت فرآیندی که در آن فرد سوخت را به انرژی بدل می کند کنترل گردد. زمانیکه تیروئید کم کار شود و نتواند وظیفه خود را به درستی انجام دهد فرد احساس خواب آلودگی را تجربه می کند.

خواب زیاد

عدم تعادل هورمونی در زنان

در مقاطع و سنینی بدن زنان با کاهش هورمون استروژن روبرو می شود و این مسئله به خستگی و خواب آلودگی می انجامد. یائسگی و پیش از یائسگی از جمله دوران هایی هستند که استروژن کمتر تولید می شود.

آلرژی ها

بدن برای مقابله با آلرژی ها هیستامین و دیگر ترکیب های شیمیایی را تولید می کند. افراد دارای آلرژی احساس خواب آلودگی را به دلیل ترشح هیستامین ها بیشتر تجربه می کنند.

کمبود برخی ویتامین ها و مواد معدنی

کمبود برخی مواد می تواند باعث خواب زیاد در فرد شود؛ کمبود کلسیم، منیزیم، ویتامین های D، B12، B6 و اسیدهای چرب امگا ۳ در پرخوابی تاثیر دارند.

افسردگی

یکی از مهم ترین دلایل خستگی مزمن و احساس خواب آلودگی افسردگی می باشد. افسردگی می تواند باعث خواب زیاد شود و از طرفی خواب زیاد نیز می تواند باعث افسردگی شود. برای بررسی اینکه کدام یک از آن دو، عامل دیگری هستند بهتر است با متخصص مشورت گردد.

خواب زیاد

ضربه عاطفی

برخی ضربه های عاطفی مانند از دست دادن یک فرد بر اثر طلاق، جدایی، مرگ و … باعث اختلال در خواب می شود. اختلال در خواب می تواند به دو شکل کم خوابی یا پرخوابی در فرد دیده شود.

خواب بیش از حد چه اختلالاتی در فرد ایجاد می کند؟

  • اختلال در قدرت ادراک، زوال عقل، آلزایمر و مشکلات حافظه
  • افزایش ریسک سکته مغزی و مرگ و میر
  • افزایش ریسک اضافه وزن در فرد
  • ایجاد اختلال در تحمل گلوکز، ابتلا به مقاومت به انسولین و دیابت نوع ۲
  • افزایش ریسک افسردگی
  • اختلال در قدرت باروری زنان
  • افزایش التهاب، تورم و درد به دلیل ساعت ها بی حرکت ماندن

از کجا باید متوجه شد که دچار خواب زیاد شده ایم؟

اگر میزان خواب از حد معمول ۷ تا ۹ ساعت در مدت زمانی بیشتر از ۶ هفته بیشتر بود بهتر است با پزشک مشورت کنید. پزشک با پرسیدن سوالاتی درمورد عادات روزانه، داروهای مصرفی و سابقه بیماری ها ممکن است به مشکل شما پی ببرد و یا از شما بخواهد کارهای زیر را انجام دهید:

  • در یک دفترچه میزان خواب خود را در طول شبانه روز و به مدت یک هفته ثبت کنید تا پزشک با بررسی آن متوجه الگوی خواب شما گردد.
  • پلیسومنوگرافی انجام دهید. برای انجام آن باید یک شب در مرکزی مجهز بخوابید. در این مرکز با یک مانیتور، حرکت چشم ها، ضربان قلب و فعالیت مغز شما ارزیابی می شود.
  • ارزیابی دوره های متفاوت خواب راه دیگری برای تشخیص این اختلال است. پس از پلیسومنوگرافی این کار انجام می شود و در این ارزیابی خواب و چرت های شما در طول روز اندازه گیری می گردد.

داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

  • تاثیر خواب بر هورمون های بدن ما
  • بی خوابی و ۶ ماده غذایی موثر بر آن
  • معرفی انواع مکمل برای بهبود خواب!

لطفا امتیاز خود را به این مقاله ثبت نمایید[کل: ۲ میانگین: ۵]