برنج چه خواصی برای بدن دارد؟

تاریخ آخرین آپدیت j F Y
برنج یکی از مهم ترین غلات جهان می باشد و نوع سفید آن یکی از پر مصرف ترین انواع آن در سراسر جهان است. برنج اگر به صورت درست و صحیح پخته شود و در میزان متعادل مصرف شود یکی از سالم ترین مواد غذایی در سبد غذایی هر خانواده است. برنج تنظیم کننده و بهبود دهنده اجابت مزاج است، به تثبیت سطح خون کمک می کند و تولید کننده انرژی برای بدن می باشد. این ماده سرشار از منابع ضروری ویتامین B1 است و علاوه بر مواردی که ذکر شد بر سلامت پوست، کاهش وزن، کاهش فشار خون و بهبود سیستم ایمنی بدن و بسیاری موارد دیگر نقش موثری دارد.
ارزش غذایی برنج ۱۰۰ گرم برنج پخته حاوی ۱۳۰ کالری، ۶۹ درصد آب، ۲٫۴ گرم پروتئین، ۲۸٫۷ گرم کربوهیدرات و ۰٫۲ گرم چربی می باشد. همچنین برنج ۰٫۰۱ گرم امگا ۳ و ۰٫۰۴ گرم امگا ۶ دارد.
خواص مهم برنج برای بدن تولید کننده انرژی برای بدن برنج سرشار از کربوهیدرات است و می تواند سوخت بدن یا انرژی بدن را تامین نماید. بدن کربوهیدرات را متابولیزه می کند و از آن انرژی تولید می نماید. برنج علاوه بر تامین کربوهیدرات دارای ویتامین ها، ترکیبات آلی و مواد معدنی مفید برای بدن است و با..

تاریخ آخرین آپدیت j F Y

برنج یکی از مهم ترین غلات جهان می باشد و نوع سفید آن یکی از پر مصرف ترین انواع آن در سراسر جهان است. برنج اگر به صورت درست و صحیح پخته شود و در میزان متعادل مصرف شود یکی از سالم ترین مواد غذایی در سبد غذایی هر خانواده است. برنج تنظیم کننده و بهبود دهنده اجابت مزاج است، به تثبیت سطح خون کمک می کند و تولید کننده انرژی برای بدن می باشد. این ماده سرشار از منابع ضروری ویتامین B1 است و علاوه بر مواردی که ذکر شد بر سلامت پوست، کاهش وزن، کاهش فشار خون و بهبود سیستم ایمنی بدن و بسیاری موارد دیگر نقش موثری دارد.

ارزش غذایی برنج

۱۰۰ گرم برنج پخته حاوی ۱۳۰ کالری، ۶۹ درصد آب، ۲٫۴ گرم پروتئین، ۲۸٫۷ گرم کربوهیدرات و ۰٫۲ گرم چربی می باشد. همچنین برنج ۰٫۰۱ گرم امگا ۳ و ۰٫۰۴ گرم امگا ۶ دارد.

خواص مهم برنج برای بدن

تولید کننده انرژی برای بدن

برنج سرشار از کربوهیدرات است و می تواند سوخت بدن یا انرژی بدن را تامین نماید. بدن کربوهیدرات را متابولیزه می کند و از آن انرژی تولید می نماید. برنج علاوه بر تامین کربوهیدرات دارای ویتامین ها، ترکیبات آلی و مواد معدنی مفید برای بدن است و باعث بهبود عملکرد و فعالیت متابولیکی اندام ها می گردد.

کمک به متعادل نگه داشتن فشار خون

سدیم موجود در برنج بسیار کم است و به همین دلیل این ماده برای افراد دارای فشار خون بسیار مفید می باشد. سدیم در منقبض شدن رگ ها و ایجاد فشار بر روی سیستم قلبی و عروقی نقش دارد و به همین دلیل به افراد دارای فشار خون توصیه می شود از موادی که حاوی مقادیر کمتری سدیم هستند استفاده کنند.

برنج

جلوگیری کننده از بواسیر

برنج حاوی مقادیر مناسبی فیبر است. وجود فیبر در برنج باعث می شود این ماده در پردازش مواد غذایی به روده ها کمک کند و باعث شود دفع راحت تر صورت گیرد و از ایجاد بواسیر در شخص جلوگیری گردد.

کمک به کاهش وزن بدن

برنج فاقد کلسترول است. سطح پایین چربی، کلسترول و سدیم در برنج می تواند به شخص در کاهش وزن یاری رساند. اگر برنج در اندازه مناسبی مصرف شود می تواند با حجم کمی باعث سیری فرد شود و از افزایش وزن جلوگیری کند. برنج قرمز برای رژیم غذایی بیشتر توصیه می شود. برنج قرمز فیبر بیشتری دارد و چربی آن نسبت به برنج سفید کمتر می باشد.

پیشگیری کننده از ابتلا به سرطان

برنج قهوه ای حاوی فیبرهای نامحلول می باشد. این ماده می تواند به بدن در جلوگیری از ابتلا به انواع سرطان ها یاری رساند. دانشمندان معتقدند فیبر نامحلول می تواند از بدن در برابر توسعه و متاستازهای سلول های سرطانی یاری رساند. علاوه بر فیبر، برنج حاوی آنتی اکسیدان های طبیعی مانند ویتامین A و C، ترکیبات فنولی و فلاوونیدی می باشد و به بدن در مقابله با رادیکال های آزاد یاری می رسانند.

جلوگیری از ابتلا به کم خونی

برنج حاوی آهن است که می تواند در تولید هموگلوبین به بدن یاری رساند. زمانیکه هموگلوبین بدن تامین باشد از کم خونی نیز جلوگیری می گردد.

جلوگیری از آلزایمر

در میان انواع برنج، برنج قهوه ای مواد مغذی بالاتری دارد و به همین دلیل در رشد و فعالیت انتقال دهنده های عصبی می تواند بسیار مفید باشد و به این ترتیب از آلزایمر جلوگیری نماید. به جز برنج قهوه ای، گونه هایی از برنج وحشی نیز در تحریک آنزیم های محافظت کننده از اعصاب در مغز بسیار مفیدند و از تاثیر رادیکال های آزاد و سایر سموم بر ساز و کار مغز جلوگیری می کنند.

برنج

مفید در سلامت قلب

به دلیل خواص آنتی اکسیدانی برنج این ماده در کاهش سطح کلسترول خون موثر است و به این ترتیب در جلوگیری از بیماری های قلبی می تواند تاثیر گذار باشد. برنج حاوی فیبر نیز می باشد و فیبر با کمک به کنترل وزن و دوری از چاقی، می تواند در سلامت قلب نقش مهمی داشته باشد.

کمک به کاهش علائم سندروم روده تحریک پذیر

برنج سرشار از نشاسته است. این نشاسته به شکل هضم نشده وارد روده می شود و رشد باکتری های مفید معده را تحریک می نماید. این مسئله به بهبود اجابت مزاج کمک می کند. این نشاسته نقش مهمی در کاهش علائم سندروم روده تحریک پذیر و اسهال دارد.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

  • با خواص جو آشنا شوید
  • با خواص تخم بلدرچین آشنا شوید
  • آشنایی با خواص روغن آووکادو

لطفا امتیاز خود را به این مقاله ثبت نمایید[کل: ۰ میانگین: ۰]