خواص هندوانه برای بدن ما

تاریخ آخرین آپدیت j F Y
هندوانه یکی از میوه های بسیار شیرین و آبدار فصل های گرم سال یعنی بهار و تابستان است. هندوانه سرشار از ویتامین های A1, B2, B6C, PP, B، فسفر، منیزیم، آهن، کلسیم، پتاسیم، فسفر و سدیم می باشد. علاه بر اینها هندوانه حاوی بتاکاروتن، لیکوپن و مانیتول است. بتاکاروتن می تواند ۱۱ درصد نیاز بدن ما به این ماده را تامین کند و لیکوپن آنتی اکسیدانی موثر است که باعث می شود رنگ هندوانه قرمز شود. آب هندوانه نیز دارای سیترولین می باشد. در ادامه به خواص هندوانه اشاره خواهیم کرد.
خواص هندوانه به بهبود سلامت قلب یاری می رساند بیماری های قلبی امروزه بسیاری از افراد را درگیر خود نموده و عامل مرگ بسیاری از افراد می باشد. بسیاری عوامل در بروز بیماری های قلبی نقش دارند؛ افزایش فشار خون و کلسترول بالا ریسک حمله قلبی را بالا می برند. مطالعات نشان داده اند خوردن یک برش هندوانه به دلیل داشتن لیکوپن می تواند به کاهش تجمع کلسترول های بد و فشار خون بیانجامد. لیکوپن بر سفتی و ضخامت دیواره های شریانی خون نیز موثر است و در جلوگیری از آسیب اکسیداتیو کلسترول نیز نقش مهمی ایفا می کند.
سیترولین هندو..

تاریخ آخرین آپدیت j F Y

هندوانه یکی از میوه های بسیار شیرین و آبدار فصل های گرم سال یعنی بهار و تابستان است. هندوانه سرشار از ویتامین های A1, B2, B6C, PP, B، فسفر، منیزیم، آهن، کلسیم، پتاسیم، فسفر و سدیم می باشد. علاه بر اینها هندوانه حاوی بتاکاروتن، لیکوپن و مانیتول است. بتاکاروتن می تواند ۱۱ درصد نیاز بدن ما به این ماده را تامین کند و لیکوپن آنتی اکسیدانی موثر است که باعث می شود رنگ هندوانه قرمز شود. آب هندوانه نیز دارای سیترولین می باشد. در ادامه به خواص هندوانه اشاره خواهیم کرد.

خواص هندوانه

به بهبود سلامت قلب یاری می رساند

بیماری های قلبی امروزه بسیاری از افراد را درگیر خود نموده و عامل مرگ بسیاری از افراد می باشد. بسیاری عوامل در بروز بیماری های قلبی نقش دارند؛ افزایش فشار خون و کلسترول بالا ریسک حمله قلبی را بالا می برند. مطالعات نشان داده اند خوردن یک برش هندوانه به دلیل داشتن لیکوپن می تواند به کاهش تجمع کلسترول های بد و فشار خون بیانجامد. لیکوپن بر سفتی و ضخامت دیواره های شریانی خون نیز موثر است و در جلوگیری از آسیب اکسیداتیو کلسترول نیز نقش مهمی ایفا می کند.
سیترولین هندوانه نیز یک اسید آمینه است که باعث افزایش سطح اکسید نیتریک بدن می شود. اکسید نیتریک باعث انبساط رگ های خونی می گردد و به این ترتیب فشار خون را کاهش می دهد.

به هیدراته ماندن بدن کمک می کند

۹۲ درصد هندوانه از آب تشکیل شده است و به همین دلیل نقش بسیار مهمی برای تامین آب بدن دارد. میزان بالای آب در هندوانه باعث می شود بعد از خوردن آن احساس سیری داشته باشیم. همچنین فیبر هندوانه باعث می شود درکنار آب کالری مناسبی را به بدن برسانیم.

هندوانه

در پیشگیری از سرطان موثر است

هندوانه سرشار از لیکوپن و مواد مغذی دیگر است. مطالعات نشان داده اند مصرف لیکوپن می تواند احتمال ابتلا به سرطان ها را کاهش دهد. بیشترین تاثیر لیکوپن می تواند در جلوگیری از سرطان سیستم گوارش باشد. دو فنجان آب هندوانه حاوی ۲۰ میلی گرم لیکوپن است که نقش موثری در مبارزه با رادیکال های آزاد و محافظت از بدن در برابر سرطان ها دارد.

بهبود دهنده هضم است

آب و فیبر هندوانه می توانند برای سیستم گوارش مفید باشد. آب هندوانه در حرکت دستگاه گوارش و فیبر در بهبود هضم و جلوگیری از یبوست موثر می باشد.

کاهش دهنده دردهای عضلانی است

الکترولیدها و آمینواسیدهای سیترولین موجود در هندوانه می توانند به تسکین دردهای عضلانی یاری رسانند. سیترولین باعث می شود روند حذف اسید لاکتیک افزایش یابد و به این ترتیب به تسکین درد عضلات یاری می رساند.

هندوانه و کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو کمک می کند

آنتی اکسیدان های ضد التهابی مانند لیکوپن و ویتامین C می توانند باعث کاهش التهاب و آسیب اکسیدانی شوند. التهاب دلیل بسیاری از بیماری های مزمن می باشد و اثرات ضد التهابی هندوانه می تواند از بروز این بیماری ها جلوگیری نماید.

هندوانه

موثر در جلوگیری از ماکولار است

بیماری ماکولار یک بیماری چشمی خطرناک است. هندوانه با داشتن لیکوپن که آنتی اکسیدانی قوی است می تواند اثر رادیکال های آزاد را که ممکن است باعث نابینایی در فرد شوند کاهش دهد و از بروز بیماری های چشمی مانند ماکولار جلوگیری نماید.

در جلوگیری از آسم موثر است

در اینجا هم باید از لیکوپن نام ببریم. این آنتی اکسیدان به بدن در برابر بیماری هایی همچون آنفولانزا و سرماخوردگی یاری می رساند و از تاثیران آنها بر سیستم تنفسی جلوگیری می کند. مطالعه انجام شده بر روی ۱۷ فرد بزرگسال مبتلا به آسم نشان داد لیکوپن در بهبود این بیماری موثر بوده است.

بهبود دهنده سلامت پوست و مو است

در هندوانه مقادیر بالایی ویتامین C موجود است که برای پوست و مو بسیار مفید می باشد. این ویتامین برای سنتز کلاژن لازم است. کلاژن در تقویت پوست و مو نقش مهمی دارد و به همین دلیل هندوانه می تواند به سلامت پوست و مو یاری رساند. از طرفی لیکوپن و بتاکاروتن از پوست در برابر آفتاب سوختگی محافظت می کنند. ویتامین A موجود در هندوانه نیز می تواند باعث نرمی و لطافت پوست شود و از خشکی آن جلوگیری نماید.

هندوانه

به سلامت زنان باردار یاری می رساند

هندوانه از چند طریق می تواند به زنان باردار کمک کند. این میوه می تواند سوزش معده را که در زنان باردار بسیار شایع است تسکین بخشد و باعث کاهش تهوع صبحگاهی در زنان باردار شود. از طرفی مواد معدنی موجود در هندوانه ازگرفتگی های عضلانی سه ماهه دوم بارداری جلوگیری می کنند.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطلب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

  • گوجه سبز و خواص آن برای بدن
  • چغاله بادام و خواص آن برای بدن
  • خواص بی نظیر کدو حلوایی

لطفا امتیاز خود را به این مقاله ثبت نمایید[کل: ۱ میانگین: ۱]