درباره قرص داکلاتاسویر و موارد مصرف آن بدانید!
قرص داکلاتاسویر با نام تجاری متداول داکلینزا، یک داروی ضد ویروسی است که هپاتیت C را درمان میکند. این دارودر ترکیب با یک داروی ضد ویروسی دیگر به نام سوفوسبوویر استفاده میشود. هپاتیت C عفونتی است که بر کبد شما تأثیر می گذارد. این داروها با هم میزان ویروس هپاتیت C را در بدن شما کاهش می دهند، که به سیستم ایمنی شما کمک می کند تا با عفونت مبارزه کرده به بهبود کبد شما کمک کند.
عفونت مزمن هپاتیت C می تواند باعث مشکلات جدی کبدی مانند اسکار (سیروز) یا سرطان کبد شود. در این مقاله به بررسی تاثیر قرص داکلاتاسویر در درمان هپاتیت سی می پردازیم.
قرص داکلاتاسویر چیست؟ قرص داکلاتاسویر همراه با داروی دیگری (سوفوسبوویر [Solvadi]) برای درمان نوع خاصی از هپاتیت C مزمن (عفونت ویروسی مداوم که به کبد آسیب میزند) استفاده میشود. داکلاتاسویر در دسته ای از داروهای ضد ویروسی به نام مهارکننده های NS5A ویروس هپاتیت C (HCV) قرار دارد و با جلوگیری از انتشار ویروسی که باعث هپاتیت C در داخل بدن می شود، عمل می کند.
در واقع داکلاتاسویر (dak lat’ as vir) یک داروی ضد ویروسی است که برای درمان هپاتیت C استفاده میشود. ا..
قرص داکلاتاسویر با نام تجاری متداول داکلینزا، یک داروی ضد ویروسی است که هپاتیت C را درمان میکند. این دارودر ترکیب با یک داروی ضد ویروسی دیگر به نام سوفوسبوویر استفاده میشود. هپاتیت C عفونتی است که بر کبد شما تأثیر می گذارد. این داروها با هم میزان ویروس هپاتیت C را در بدن شما کاهش می دهند، که به سیستم ایمنی شما کمک می کند تا با عفونت مبارزه کرده به بهبود کبد شما کمک کند.
عفونت مزمن هپاتیت C می تواند باعث مشکلات جدی کبدی مانند اسکار (سیروز) یا سرطان کبد شود. در این مقاله به بررسی تاثیر قرص داکلاتاسویر در درمان هپاتیت سی می پردازیم.
قرص داکلاتاسویر چیست؟
قرص داکلاتاسویر همراه با داروی دیگری (سوفوسبوویر [Solvadi]) برای درمان نوع خاصی از هپاتیت C مزمن (عفونت ویروسی مداوم که به کبد آسیب میزند) استفاده میشود. داکلاتاسویر در دسته ای از داروهای ضد ویروسی به نام مهارکننده های NS5A ویروس هپاتیت C (HCV) قرار دارد و با جلوگیری از انتشار ویروسی که باعث هپاتیت C در داخل بدن می شود، عمل می کند.
در واقع داکلاتاسویر (dak lat’ as vir) یک داروی ضد ویروسی است که برای درمان هپاتیت C استفاده میشود. این دارو برای سرماخوردگی، آنفولانزا یا سایر عفونتهای ویروسی مؤثر نیست اما ممکن است برای مقاصد دیگر استفاده شود.
قبل از مصرف قرص داکلاتاسویر
پزشکان باید بدانند که آیا شما یکی از این شرایط را دارید یا خیر:
- دیابت
- بیماری قلبی
- HIV یا ایدز
- سایر بیماری های کبدی
- یک واکنش غیر معمول یا آلرژیک به داکلاتاسویر، سایر داروها، غذاها، رنگها یا مواد نگهدارنده
- باردار یا تلاش برای باردار شدن
- شیردهی
نحوه مصرف قرص داکلاتاسویر
- قرص داکلاتاسویر را به صورت خوراکی با یک لیوان پر آب(معمولاً یک بار در روز ) مصرف کنید.
- دستورالعمل های نسخه را دنبال کنید.
- می توانید آن را با غذا یا بدون غذا مصرف کنید.
- داروی خود را در فواصل منظم مصرف کنید.
- داروی خود را بیشتر از زمان تجویز شده مصرف نکنید.
- تمام داروهای خود را طبق دستور مصرف کنید حتی اگر فکر می کنید بهتر هستید.
- دوزها را نادیده نگیرید یا داروی خود را زود قطع نکنید.
در مورد استفاده از این دارو در کودکان با پزشک اطفال خود صحبت کنید. احتمال دارد به مراقبت ویژه نیاز باشد.
مصرف بیش از حد: اگر فکر می کنید بیش از حد از این دارو مصرف کرده اید، فوراً با مرکز اورژانس تماس بگیرید.
توجه: این دارو فقط برای شما است. این دارو را با دیگران به اشتراک نگذارید.
دوز بر اساس وضعیت پزشکی شما، پاسخ به درمان و سایر داروهایی که ممکن است مصرف کنید تعیین می شود. حتماً به پزشک و داروساز خود در مورد تمام داروهایی که استفاده می کنید (از جمله داروهای نسخه ای، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) اطلاع دهید.
قرص داکلاتاسویر زمانی بهترین اثر را دارد که مقدار دارو در بدن شما در یک سطح ثابت نگه داشته شود. برای کمک به یادآوری، آن را هر روز در ساعت معینی مصرف کنید.
اگر یک دوز را فراموش کنم چه؟
اگر یک نوبت را فراموش کردید، اگر نوبت فراموش شده در همان روز به خاطر سپرده شد، در اسرع وقت آن را مصرف کنید. اگر در همان روز به یاد نیاوردید، دوز فراموش شده را نادیده بگیرید و نوبت بعدی را در زمان مناسب مصرف کنید. از مصرف دوز اضافی خودداری کنید.
تداخلات دارویی قرص داکلاتاسویر
این دارو را با داروهای زیر مصرف نکنید:
- کاربامازپین
- فنی توئین
- ریفامپین
- خار مریم یا سیلیمارین
- آمیودارون
- داروهای ضد ویروسی HIV یا ایدز مانند آتازاناویر، افاویرنز، اتراویرین، ایندیناویر، نلفیناویر، نویراپین، ساکویناویر
- بوسنتان
- بوپرنورفین
- آنتی بیوتیک های خاصی مانند کلاریترومایسین، نافسیلین، ریفاپنتین، تلیترومایسین
- داروهای خاصی برای کلسترول مانند آتورواستاتین، فلوواستاتین، لوواستاتین، پیتاواستاتین، پراواستاتین، روزوواستاتین، سیمواستاتین
- داروهای خاصی برای عفونت قارچی مانند ایتراکونازول، کتوکونازول، پوزاکونازول، وریکونازول
- دابیگاتران
- دگزامتازون
- دیگوکسین
- مودافینیل
- نفازودون
- سیمپرویر
- وارفارین
عوارض جانبی قرص داکلاتاسویر
عوارض جانبی که باید در اسرع وقت به پزشک یا متخصص خود گزارش دهید عبارتند از:
- واکنش های آلرژیک مانند بثورات پوستی، خارش یا کهیر، تورم صورت، لب ها یا زبان
عوارض جانبی که معمولاً نیازی به مراقبت پزشکی ندارند (در صورت ادامه یا آزاردهنده بودن به پزشک یا متخصص گزارش دهید):
- اسهال
- سردرد
- تهوع
- خستگی
قبل از مصرف داکلاتاسویر، اگر به آن حساسیت دارید، به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید. یا اگر آلرژی دیگری دارید. این محصول ممکن است حاوی مواد غیر فعالی باشد که می تواند باعث واکنش های آلرژیک یا مشکلات دیگر شود.
قبل از استفاده از این دارو، سابقه پزشکی خود را به پزشک یا داروساز خود بگویید، به خصوص در موارد: بیماری کلیوی، سایر مشکلات کبدی (مانند هپاتیت B)، دیابت.
اگر دیابت دارید، ممکن است قند خون شما با درمان هپاتیت C کاهش یابد. این می تواند خطر افت قند خون را افزایش دهد، بنابراین پزشک باید برنامه درمان دیابت شما را تنظیم کند. اگر علائم قند خون پایین مانند تعریق ناگهانی، لرزش، ضربان قلب سریع، گرسنگی، تاری دید، سرگیجه، یا سوزن سوزن شدن دست ها/پاها را دارید، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.
نکات پایانی
در دوران بارداری، داکلاتاسویر باید فقط در صورت لزوم استفاده شود. داکلاتاسویر، همراه با ریباویرین، نباید در دوران بارداری توسط زن باردار یا همسر او استفاده شود. این ترکیب ممکن است به نوزاد متولد نشده آسیب برساند. هر زمان که حداقل یکی از شرکای جنسی از این داروها با هم استفاده می کند، باید از روش های قابل اعتماد کنترل بارداری استفاده شود.
بیماران زن باید تا ۹ ماه پس از قطع درمان به کنترل یا پیشگیری از بارداری ادامه دهند و بیماران مرد باید تا ۶ ماه پس از قطع درمان به کنترل بارداری ادامه دهند. اگر شما یا شریک زندگیتان باردار شده اید، یا اگر فکر می کنید ممکن است شما یا همسرتان باردار باشید، فورا به پزشک خود اطلاع دهید.