۸ نشانه بلوغ عاطفی

تاریخ آخرین آپدیت j F Y
بلوغ عاطفی مرحله ای از رشد فرد در زندگی محسوب می شود که فرد با پذیرش بسیاری مسائل می تواند زندگی بهتر و شادتری داشته باشد. به صورت کلی بلوغ عاطفی باعث می شود فرد با شناخت هیجانات خود بتواند آنها را مدیریت نماید. بلوغ عاطفی بر احساس، رفتار و افکار فرد اثر گذار است و می تواند به فرد در داشتن یک زندگی بهتر یاری رساند.
عدم بلوغ عاطفی مغز انسان به صورت طبیعی تا ۲۵ سالگی به تکامل نرسیده است. افراد در این رده سنی نیاز دارند تا بلوغ عاطفی و هوش هیجانی را تمرین کنند. فرد در این دوره نمی تواند به درستی قضاوت کند و عواقب کارهای خود را در نظر بگیرد و در حال آزمون و خطا می باشد. پس از این سن رفته رفته فرد به بلوغ می رسد البته هیچ تضمینی در این مسئله نیست و بسیاری موارد می توانند باعث شوند یک فرد در سن ۴۰ سالگی نیز به بلوغ نرسیده باشد.
برخی علائم عدم بلوغ عاطفی عبارتند از: رفتارهای خودشیفته وار نیاز به مرکز توجه بودن داشتن هیجانات شدید دروغ گفتن قلدری کردن ناسزاگفتن رفتارهای منفعلانه سرزش کردن انکار و تعرض
نشانه های بلوغ عاطفی چیست؟ برای شناخت و تشخیص بلوغ عاطفی باید با..

تاریخ آخرین آپدیت j F Y

بلوغ عاطفی مرحله ای از رشد فرد در زندگی محسوب می شود که فرد با پذیرش بسیاری مسائل می تواند زندگی بهتر و شادتری داشته باشد. به صورت کلی بلوغ عاطفی باعث می شود فرد با شناخت هیجانات خود بتواند آنها را مدیریت نماید. بلوغ عاطفی بر احساس، رفتار و افکار فرد اثر گذار است و می تواند به فرد در داشتن یک زندگی بهتر یاری رساند.

عدم بلوغ عاطفی

مغز انسان به صورت طبیعی تا ۲۵ سالگی به تکامل نرسیده است. افراد در این رده سنی نیاز دارند تا بلوغ عاطفی و هوش هیجانی را تمرین کنند. فرد در این دوره نمی تواند به درستی قضاوت کند و عواقب کارهای خود را در نظر بگیرد و در حال آزمون و خطا می باشد. پس از این سن رفته رفته فرد به بلوغ می رسد البته هیچ تضمینی در این مسئله نیست و بسیاری موارد می توانند باعث شوند یک فرد در سن ۴۰ سالگی نیز به بلوغ نرسیده باشد.

برخی علائم عدم بلوغ عاطفی عبارتند از:

  • رفتارهای خودشیفته وار
  • نیاز به مرکز توجه بودن
  • داشتن هیجانات شدید
  • دروغ گفتن
  • قلدری کردن
  • ناسزاگفتن
  • رفتارهای منفعلانه
  • سرزش کردن
  • انکار و تعرض

بلوغ عاطفی

نشانه های بلوغ عاطفی چیست؟

برای شناخت و تشخیص بلوغ عاطفی باید با نشانه های آن آشنا شوید. این نشانه ها به مرور در فرد ایجاد می شوند و ممکن است همه آنها را همزمان در یک فرد مشاهده نکنید.

مسئولیت پذیری:

مسئولیت پذیری ویژگی مهمی در فرد بلوغ یافته می باشد. فرد مسئولیت پذیر می تواند سهم خود را در بسیاری مسائل در نظر بگیرد. اینگونه افراد به این درک رسیده اند که وضعیت فعلی زندگی شان از تصمیم گیری های قبلی آنها نشات گرفته است. همچنین می دانند در مورد وقایع آینده نیز سهم آنها در ایجاد هر مسئله ای چقدر است و به این ترتیب از سرزنش خود و دیگران خودداری می کنند. مسئولیت پذیری باعث می شود فرد پیامدهای احتمالی هر تصمیم گیری را در زندگی خود بشناسد، اشتباهات خود را بپذیرد و به دنبال راه حل برای حل مشکل خود باشد.

قضاوت نکردن دیگران:

فرد به بلوغ عاطفی رسیده می داند افراد با یکدیگر تفاوت دارند و بسیاری مواقع شبیه ما نیستند. چنین فردی دیگران را قضاوت نمی کند و به آنها برچسب نمی زند. این مسئله باعث می شود فرد به دیگران و افکار آنها احترام بگذارد و با عدم قضاوت عجولانه نگاه بازتری به زندگی و روابط داشته باشد.

انعطاف پذیری:

فرد انعطاف پذیر می تواند تفاوت موقعیت های زندگی را درک کند و خود را با موقعیت های جدید وفق دهد. انعطاف پذیری به معنی سازگاری با افکار و و عقاید دیگران و پذیرفتن آنها نیست بلکه به معنی تطابق با شرایط غیر قابل تغییری است که فرد باید با آنها سازگار شود.

قدرت تحمل:

در زندگی هر فرد وجود مشکلاتی می تواند باعث سخت شدن شرایط زندگی و غمگین شدن فرد گردد. فردی که بلوغ عاطفی رسیده می تواند احساسات خود را بشناسد، آنها را کنترل کند و به این ترتیب قدرت تحمل خود را بالا ببرد. فرد بلوغ یافته تمام احساسات اعم از شادی و غم را تجربه می کند اما بر آنها کنترل دارد و اجازه نمی دهد شدت این احساسات باعث عکس العمل های اشتباه از او گردد.

مثبت اندیشی واقع گرایانه:

مثبت اندیشی به شکل واقع گرایانه به فرد کمک می کند تا با یک نگاه مثبت و عاقلانه به زندگی پیش رو نگاه کند و گام بردارد. فرد مثبت اندیش ایمان دارد که با برداشتن قدم های عاقلانه و محکم در زندگی می تواند به خواسته های خود برسد و برای رسیدن به آنها تلاش می کند.

داشتن رفتار با طمانینه:

فرد رسیده به بلوغ عاطفی در موقعیت هایی که باعث خشم و عصبانیتش می شود بر رفتار خود کنترل دارد و آرامش خود را حفظ کنند. این مسئله نقش مهمی در کنترل روابط و ارتباط با دیگران دارد و نشان از بلوغ فرد می دهد.

اعتماد به نفس:

فرد بلوغ یافته دارای اعتماد به نفس است و نسبت به خود، باوری قوی و واقع بینانه دارد. فرد با اعتماد به نفس نیازی به تایید دیگران ندارد و به نقاط ضعف و قوت خود آگاه است. چنین فردی با توجه به شناخت و باور به خود می تواند به بهترین شکل در جهت رسیدن به اهداف خود قدم بردارد و بهترین ها را برای خود رقم بزند.

بلوغ عاطفی

شوخ طبعی:

افراد به بلوغ رسیده می دانند زندگی آنقدرها نیز جدی نیست. این افراد سعی می کنند به نکات ریز و خنده دار زندگی دقت داشته باشند و به این ترتیب گذر از شرایط سخت زندگی را مدیریت کنند. خنده نقش مهمی در کاهش استرس و اضطراب و بهتر کردن حال خود و اطرافیان دارد و می تواند زندگی بهتری را برای فرد رقم بزند.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطلب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

  • هنر درمانی چیست و فواید آن بر ذهن و روان
  • با فواید مدیتیشن آشنا شوید

لطفا امتیاز خود را به این مقاله ثبت نمایید[کل: ۰ میانگین: ۰]